Hlavní obsah

Gustafsson drží ve švédské reprezentaci místo Forsbergovi

STOCKHOLM

Trenér švédské hokejové reprezentace Bengt-Ake Gustafsson nechal v nominaci na únorové domácí LG Hockey Games jedno volné místo, které by mohl vyplnit hvězdný Peter Forsberg. Jeden z nejlepších útočníků poslední dekády se má kouči sám ozvat, zda se na akci cítí.

Článek

"Ještě se nerozhodl, tak jsme se domluvili, že mu budu držet místo do pátku. Pak mi dá odpověď," citoval deník Aftonbladet Gustafssona, jenž dnes zveřejnil dvaadvacetičlennou nominaci na turnaj, který se hraje příští týden.

Pětatřicetiletý Forsberg, jehož kariéru ovlivnila zranění, od minulého týdne trénuje v Örnsköldsviku se svým mateřským týmem MODO. Po operaci nohy se jeden z členů takzvaného Triple Gold Clubu za vítězství ve Stanley Cupu, na olympijských hrách a na mistrovství světa pokouší zřejmě o svůj poslední comeback. V této sezoně Forsberg zatím nehrál.

V nominaci Švédska se objevil i osmnáctiletý talent Victor Hedman. Hlavní konkurent Kanaďana Johna Tavarese na post jedničky letošního draftu NHL ale není ve výběru Tří korunek nováčkem, protože už má na kontě dva reprezentační starty.

Kouč Gustafsson má v kádru sedm krajánků - pět z Kontinentální ligy a dva ze švýcarského celku Rapperswil/Jona. Tam působí útočníci Christian Berglund a Niklas Nordgren. V ruské Jaroslavli hrají bek Johan Akerman a forvard Marcus Nilson, v Atlantu Mytišči zadák Magnus Johansson, v Kazani Tony Martensson a v Dynamu Moskva Mattias Weinhandl.

Švédové, kteří jsou v evropské tour poslední s pouhými čtyřmi body, zahájí domácí turnaj ve čtvrtek 5. února proti Rusku. O dva dny později je čeká duel s Českou republikou a v neděli severské derby s Finskem.

Nominace Švédska na LG Hockey Games (5.-8. února):
Brankáři: Johan Holmqvist (Frölunda), Jonas Gustavsson (Färjestad),
obránci: Mattias Timander, Victor Hedman (oba MODO Hockey), Lars Jonsson (Brynäs), Marcus Ragnarsson (Djurgaarden), Dick Tärnström (AIK Stockholm), Kenny Jönsson (Rögle), Johan Akerman (Jaroslavl/KHL), Magnus Johansson (Atlant Mytišči/KHL),
útočníci: Martin Thörnberg, Johan Davidsson (oba HV 71), Christian Berglund, Niklas Nordgren (oba Rapperswil-Jona/Švýc.), Rickard Wallin (Färjestad), Johan Andersson (Timra), Mathias Tjärnqvist (Rögle), Mikael Hakanson (Linköping), Daniel Widing (Brynäs), Tony Martensson (Kazaň/KHL), Marcus Nilson (Jaroslavl/KHL), Mattias Weinhandl (Dynamo Moskva/KHL).

Reklama

Související témata: