Hlavní obsah

V nominaci hokejistů Slovenska je sedm krajánků z Česka

BRATISLAVA

Sedm krajánků působících v České republice zařadil do nominace na únorové přípravné zápasy ve Švýcarsku trenér slovenských hokejistů Ján Filc. Pozvánku dostali brankář Ján Lašák z Pardubic, obránci Ivan Švarný z Litvínova, René Vydarený z Českých Budějovic a útočníci Jozef Balej z Třince, Milan Bartovič z Liberce, František Skladaný z Karlových Varů i Rastislav Špirko z týmu lídra první ligy Ústí nad Labem.

Článek

Příležitost dostanou v týmu i dva hráči, kteří se podíleli na přelomu roku na čtvrtém místě na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Ottawě. Představí se obránce Martin Štajnoch hrající za extraligový výběr dvacítky pod názvem HK Orange 20 a Tomáš Tatar ze Zvolenu.

Slováci odehrají v nadcházejícím týdnu ve Švýcarsku tři zápasy. Ve čtvrtek 5. února je čeká v Ženevě Bělorusko, o den později v Sierre a také v sobotu v Gstaadu domácí Švýcarsko.

Nominace Slovenska:
Brankáři: Ján Lašák (Pardubice), Rastislav Staňa (Čerepovec/KHL),
obránci: Tomáš Slovák (Košice), Martin Štajnoch (HK Orange 20), Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Kristián Kudroč (Södertälje/Švéd.), Richard Lintner (Dinamo Minsk/KHL), Tomáš Starosta (Nižněkamsk/KHL), Ivan Švarný (Litvínov/ČR), René Vydarený (České Budějovice/ČR),
útočníci: Stanislav Gron, Rudolf Huna (oba Košice), Tomáš Tatar (Zvolen), Roman Kukumberg (Slovan Bratislava), Juraj Mikúš (Skalica), Jozef Balej (Třinec/ČR), Milan Bartovič (Liberec/ČR), František Skladaný (Karlovy Vary/ČR), Rastislav Špirko (Ústí nad Labem/ČR), Jiří Bicek (Biel/Švýc.), Juraj Kolník (Ženeva/Švýc.), Ladislav Nagy (Čerepovec/KHL), Rastislav Pavlikovský (Novosibirsk/KHL), Tomáš Surový (Linköping/Švéd.).

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko