Hlavní obsah

Švýcaři přivítají slovenské hokejisty na venkovním stadionu v horách

Přátelské utkání na netradičním místě čeká v sobotu hokejisty Slovenska. Zahrají si totiž ve švýcarském horském městečku Gstaad ve výšce 1050 metrů nad mořem, kde nastoupí proti domácí reprezentaci. Utkání je součástí oslav 100 let švýcarského hokeje, jenž vyvrcholí jarním mistrovstvím světa v Klotenu a Bernu.

Článek

Hrát se bude na stadiónu účastníka regionální soutěže HC Gstaad Saanenland a organizátoři zde postavili tribuny pro 3000 diváků. Ti vzali pokladny útokem a mělo by být vyprodáno. Mimořádný zájem panuje i ze strany médií. Na zápas se údajně akreditovalo až 120 novinářů a od 16 hodin jej bude přímým přenosem vysílat švýcarská televize.

Vzhledem k vysoké nadmořské výšce čekají hráče nelehké podmínky, především s dýcháním mohou mít potíže. Slováci dokonce na reprezentačním srazu vyfasovali speciální kukly pro lepší ochranu proti chladu. "Moc hráčů něco podobného nikdy během kariéry nezažilo," tvrdí asistent švýcarského týmu Köbi Kölliker.

Na švýcarském ledě se naposledy hrál hokej pod otevřeným nebem v prosinci 1976 a byli u toho i reprezentanti tehdejšího Československa. Vedle domácího týmu, Japonska, a Finska se utkali o Spenglerův pohár.

"Přejme si hezké počasí, abysme mohli udělat švýcarskému hokeji dobrou reklamu, tak potřebnou před blížícím se mistrovstvím světa," řekl listu Blick hlavní trenér Švýcarů Ralph Krueger. Jeho tým má hodně nabitý program. Ve středu a ve čtvrtek hrál v Genfu s Běloruskem, a před očekávaným sobotním zápasem hraje se Slovenskem ještě dnes večer v městečku Sierre.

Reklama

Související témata: