Hlavní obsah

Lístky na utkání MS na Schalke už jsou téměř vyprodány

Zhruba za deset dnů se podařilo organizátorům mistrovství světa v hokeji v roce 2010 prodat téměř všechny vstupenky na zahajovací zápas šampionátu. Ten se bude 7. května příštího roku hrát na fotbalovém stadiónu klubu Schalke v Gelsenkirchenu, jenž bude mít pro hokej kapacitu 75 976 míst.

Foto: www.veltins-arena.de

Veltins Arena, domácí stánek fotbalistů Schalke 04 - ilustrační foto

Článek

Své majitele už má přibližně 60 000 vstupenek, a protože deset tisíc lístků dostane k dispozici soupeř německého týmu, předprodej na toto atraktivní utkání bude brzy zastaven. Kdo se s domácím výběrem utká, bude jasné až podle výsledku letošního MS ve Švýcarsku.

Organizátoři už každopádně mají jistotu, že padne návštěvnický rekord na jedno utkání. Překonáno bude maximum z předchozího šampionátu v Německu v roce 2001, kdy v Kolíně nad Rýnem sledovalo duel domácích hokejistů a české reprezentace 18 539 fanoušků.

Pokud bude stadión Schalke skutečně vyprodán, padne v Gelsenkirchenu i absolutní divácké maximum na hokeji. Světový rekord má od roku 2001 hodnotu 74 554 fanoušků, kdy davy zájemců přišly na zápas týmů univerzit Michigan a Michiganská státní. V NHL předloni na Nový rok vidělo 71 217 diváků zápas pod otevřeným nebem mezi Buffalem a Pittsburghem.

Němci chtějí vedle návštěvnického rekordu na jedno utkání překonat i celkové maximum z roku 2004, kdy na zápasy MS v České republice přišlo 552 000 lidí.

Vstupenky na světový šampionát v Německu se dají koupit na stadionech v Gelsenkirchenu, Mannheimu a Kolíně nad Rýnem, po telefonu nebo na internetové stránce www.iihfworlds2010.com.

Reklama