Hlavní obsah

Ruský tisk chválí sbornou za útok, kritizuje obranu

MOSKVA

Ruský tisk v pondělí opět chválí výkony hokejové sborné, která si druhým místem na Švédských hrách zřejmě zajistila celkové vítězství v Euro Hockey Tour, i když definitivní rozhodnutí padne až na dubnovém turnaji v Liberci. K vystoupení týmu Vjačeslava Bykova však mají komentátoři i výhrady. Kritizují hru v obraně a upozorňují na to, že výhry v normálním hracím čase dokázala ruská reprezentace dosáhnout až v závěrečném zápase s českými hokejisty.

Článek

List Kommersant uvedl, že tým ve Švédsku ztratil čtyřikrát více bodů než v předchozích dvou turnajích. "Ale to sotva může být důvodem k vážnému znepokojení. Vždyť sborná, kterou trenér Bykov vždy skládal s myšlenkou na vítězství, poprvé hrála v experimentálním složení. Až polovinu hráčů v této sezoně nepovolávali do reprezentace," napsal deník s tím, že naopak Švédové a Češi hráli prakticky v "bojovém složení". Ale ruské mistry světa dokázali přehrát jen Švédové.

Kommersant chválí sbornou především za to, že v zápasu s Finy dokázala otočit nepříznivý stav 0:4. Na závěru turnaje zdolala Čechy, kteří se za stavu 1:2 dokázali vrátit do hry. Týmu podle listu pomohl brankář Konstantin Baružin, čeští útočníci spalující gólové šance a nakonec i tyčky ruské branky.

"Příjemně překvapil především útok. Ve Švédsku nehráli nejlepší útočníci KHL, ale přesto Rusové vstřelili 14 branek," oceňuje Kommersant a závěrem konstatuje, že na libereckém turnaji se trenér bude moci v klidu věnovat výběru kandidátů pro účast na MS, aniž by se staral o výsledek.

Zuby vyrazili útočníku Rybinovi

Podle Sovětského sportu si Češi v závěrečném zápasu toužili dodat sebedůvěry i vyrovnat účty s Alexandrem Radulovem za agresivní hru v předchozím turnaji v Moskvě. Zuby však nakonec vyrazili útočníku Maximu Rybinovi.

"Nehledě na to, že naši útočníci jasně přehrávají Čechy, v obraně zůstávají velké problémy... Už dlouho jsme neviděli sbornou tak hazardovat jako na Švédských hrách. Kdy nám vstřelili 11 gólů ve třech zápasech?" ptá se list. Nejde však o žádnou tragédii, obránci se nejspíše nestačili přeladit ze hry v klubech, kde se platí za góly a nahrávky.

Sovětskij sport hlavně oceňuje, že i s desítkou nováčků dokázal tým předvést ve Stockholmu skvělou hru. Pochvalu si podle komentátora hráči zaslouží především za individuální mistrovství při zakončování útoků, kdy "sólové nájezdy do týlu Čechů končila laserová střelba jako údery blesku".

Reklama

Související témata: