Hlavní obsah

Vedení KHL opět protestuje proti EHT, chce mistrovství Evropy

MOSKVA

Vedení Kontinentální ligy se opět pustilo do kritiky současného modelu seriálu Euro Hockey Tour. V prosinci zástupci nové soutěže požadovali, aby Rusko ze čtveřice turnajů vystoupilo; nyní viceprezident KHL Vladimír Šalajev navrhl, aby celou Tour nahradil jeden turnaj na přelomu roku. Ten by se podle něj mohl hrát například jako mistrovství Evropy.

Foto: Aleš Suchánek

Čeští hokejisté oslavují branku v utkání se Švédskem. Svěřenci trenéra Hadamczika ale nakonec týmu Tre Kronor podlehli 2:4 - ilustrační foto

Článek

"Nemůžeme si dovolit častá přerušení soutěže. Stejně tak, aby byli hráči neustále vytrhování ze svých klubů. Sezóna je dlouhá a náročná. Chceme, aby všichni odevzdávali maximum v Kontinentální lize," uvedl Šalajev na internetovém serveru sports.ru.

V prosinci návrh zástupců KHL na vystoupení sborné z EHT narazil na tvrdou kritiku prezidenta ruského svazu Vladislava Treťjaka. I proto zřejmě nyní Šalajev mluvil mnohem opatrněji. "Nejsme Kanada nebo Amerika, pro naše fanoušky je reprezentace hodně důležitá. Je potřeba, abychom našli kompromis," řekl viceprezident kontinentální soutěže.

Šalajev již také naznačil, jak by se mohly kluby zachovat v případě, že by žádná změna nenastala. "Pak by každý klub uvolnil pouze dva hráče na turnaj. Navíc by mohli hokejisté startovat maximálně na dvou akcích v sezóně," uvedl Šalajev. Podobná praxe v minulosti platila například ve Finsku nebo v Česku, aktuálně však tato pravidla nikde neplatí.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec