Hlavní obsah

Zemřel trenér hokejových mistrů světa z roku 1972 Pitner

JIHLAVA

Ve věku 83 let v pátek zemřel legendární hokejový trenér Jaroslav Pitner, který v roce 1972 dovedl československou reprezentaci k triumfu na mistrovství světa. Jeho jméno je spojeno především s Duklou Jihlava, s níž získal osm mistrovských titulů.

Článek

O Pitnerově úmrtí informoval jihlavský klub na své internetové stránce. Příčinou jeho smrti byla podle vyjádření rodiny zřejmě prasklá břišní aorta.

"Je to moc smutná zpráva. Byl to on, kdo Duklu nasměroval k tolika úspěchům," uvedl jednatel klubu a bývalý reprezentační obránce Bedřich Ščerban.

Pitner působil v Dukle od roku 1958 po dlouhých 24 let. Kouč s pověstí maximalisty vedl v letech 1966 až 1973 souběžně také národní mužstvo a spolu s Vladimírem Kostkou získali stříbro a bronz na olympijských hrách a také titul mistrů světa, na který Československo čekalo 23 let.

Ještě v loňském roce navštěvoval Pitner pravidelně domácí zápasy Jihlavy ve druhé nejvyšší soutěže. "Až v téhle sezoně už přestal. Zdraví mu to nedovolovalo," řekl jeho někdejší asistent Stanislav Neveselý.

Reklama