Hlavní obsah

Slovenští hokejisté zahájili oficiální část přípravy na MS

Hokejistům Slovenska v Piešťanech naplno začala příprava na mistrovství světa, které se koná na přelomu dubna a května ve Švýcarsku. Po prvním kempu, jež proběhl minulý týden v Trenčíně, z týmu vypadl třinecký zadák Tomáš Malec, první část v Piešťanech vynechá útočník Jozef Stümpel. Slováci zahájí zápasovou přípravu dvěma souboji s Českou republikou 3. a 4. dubna ve Skalici a v Trenčíně.

Článek

Přibyli naopak krajánci ze Švédska, útočníci Tomáš Surový a Ľuboš Bartečko, kteří scházeli v Trenčíně, ale také neúspěšní semifinalisté slovenské nejvyšší soutěže, obránce Juraj Valach a útočníci Roman Kukumberg s Tomášem Tatarem. Z české extraligy byl pak po skončení semifinálových bojů povolán obránce Peter Smrek z Plzně.

"Nominaci ovlivnil hlavně vývoj semifinálových sérií v Česku a na Slovensku, protože v jiných soutěžích už moc hráčů nemáme. Nemůžeme počítat se Stanislavem Hudcem, kterého trápí zraněné břišní svalstvo. Lukáš Hvila hrál poslední zápasy se zlomeným prstem a k týmu se také nepřipojí. Zranění vyřadilo ze hry i Štajnocha," řekl pro server hokej.sk trenér Ján Filc.

Trenéři také bedlivě sledují vývoj situace v zámořské NHL. "V úterý budeme vědět, jak to bude vypadat s brankářem Budajem, Svatoš je připravený sednout do letadla a přiletět. O osudu dalších hráčů se rozhodne v nejbližším období," přiblížil Filc. Prozradil navíc i své záměry ohledně brankářského postu. "Na MS počítám do branky se Staňou, v pozici třetího gólmana bude pravděpodobně Petrík," dodal Filc.

Nominace na první fázi závěrečné přípravy a přípravná utkání s ČR:
Brankáři: Rastislav Staňa (Čerepovec/KHL), Imrich Petrík (Banská Bystrica),
obránci: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Jaroslav Obšut (Lulea/Švéd.), Tomáš Starosta (Nižněkamsk/KHL), Richard Stehlík (Vítkovice), Ivan Švarný (Litvínov), René Vydarený (České Budějovice), Peter Smrek (Plzeň), Juraj Valach (Zvolen),
útočníci: Branko Radivojevič, Štefan Ružička (oba Spartak Moskva/KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Ladislav Nagy (Čerepovec/KHL), Rastislav Pavlikovský (Novosibirsk/KHL), Jozef Stümpel (Barys Astana/KHL), Ľuboš Bartečko (Lulea/Švéd.), Tomáš Surový (Linköping/Švéd.), Milan Bartovič (Liberec), Juraj Štefanka (Vítkovice), Tomáš Bulík (Banská Bystrica), Michal Macho (Martin), Tomáš Tatar (Zvolen), Roman Kukumberg (Slovan Bratislava).

Reklama

Související témata: