Hlavní obsah

VIDEO: Famózní dloubák Švéda Omarka v přípravě proti Švýcarsku

Jen několik gólů v sezóně se vám vryje do paměti tak, že na ně i s časovým odstupem vzpomínáte. Netypický nájezd od mantinelu obránce Martina Hamrlíka nebo klička jednoruč Petera Forsberga na olympiádě 1994. Minulý týden zazářil další Švéd Linus Omark.

Foto: Dan Riedlhuber/faceoff.com

Švédský hokejista Linus Omark

Článek

Švédové hráli poslední březnový den přípravu proti Švýcarsku a v Karlskroně viděli diváci strhující závěr. Po dvou gólech v poslední minutě (Zackirsson - Romy) se zápas rozhodoval v samostatných nájezdech a hlavním hrdinou byl domácí Omark.

Útočník Luley si přibrzdil a drzým dloubáčkem přehodil nešťastného gólmana, jehož vyrážečka jen zoufale máchla do prázdna. Pak už si útočník odjel vychutnat oslavy na střídačku, kde i trenéři nevěřícně kroutili hlavami.

Omark skóroval i ve druhém vzájemném duelu, který minulý čtvrtek v Malmö Švýcaři vyhráli 3:2. Dvaadvacetiletý hokejista, kterého si ve čtvrtém kole předloňského draftu vybral Edmonton, nyní zvažuje nabídku nejmenovaného ruského klubu. Podle stránek kanadské televize TSN by mohl dostat až milión dolarů.

Je to už patnáct let, kdy se jeden z nejlepších hokejistů švédské historie Forsberg zapsal do hokejových dějin. Někdejší hvězda Colorada předvedla ve finále olympijského turnaje neuvěřitelné sebevědomí a exkluzivní kličkou jednoruč překonala kanadského gólmana Coreyho Hirsche.

Omarkovi se dařilo i v aktuálním ročníku švédské Eliteserien. Forvard Luley nasbíral v 53 zápasech 55 bodů (23+32), lepší byli jen Skröder z MoDo a Bremberg z Djurgaardenu.

Reklama