Hlavní obsah

V nominaci hokejistů Německa jsou i Ančička a Fical

INGOLSTADT

Dva hokejisté českého původu - obránce Martin Ančička a útočník Petr Fical - jsou v nominaci hokejistů Německa na přípravné dva zápasy s Českou republikou, které se budou hrát v sobotu v Řezně a v neděli v Ingolstadtu. Oba hráči Norimberku už patří k tradičním oporám týmu Uweho Kruppa, který se se stejným kádrem jako proti Česku už představil v pátek a v sobotu v zápasech v Rize proti Lotyšsku.

Článek

Němci nemají v kádru ještě semifinalisty domácí soutěže a také případné posily z NHL. Krupp se rozhodl, že tým, který v Lotyšsku vyhrál 2:1 a 4:2, nebude měnit a nechá ještě odpočívat hráče z klubů německé ligy, které nepostoupí do finále. Po zápasech s Českou republikou čekají Němce ještě duely s Dánskem 16. dubna v Ravensburgu a 18. dubna v Memmingenu.

Z NHL zatím pro mistrovství světa Krupp vyhlíží jako jedinou posilu obránce Christopha Schuberta z Ottawy. "Jsme s ním v kontaktu. Všichni ostatní jsou na cestě do play off nebo zranění," prohlásil Krupp.

Nominace Německa na přípravné zápasy s Českou republikou:
Brankáři: Dimitrij Kotschnew (Spartak Moskva/KHL), Dennis Endras (Augsburg),
obránci: Tobias Draxinger, Michael Bakos (oba Ingolstadt), Andreas Renz, Moritz Müller (oba Kolín nad Rýnem), Chris Schmidt (Iserlohn), Sebastian Osterloh (Frankfurt), Martin Ančička (Norimberk), Steffen Tölzer (Augsburg),
útočníci: Marcel Müller, Philip Gogulla, Christoph Ullmann (všichni Kolín nad Rýnem), Alexander Barta, Vitalij Aab (oba Hamburk), Yannic Seidenberg, Thomas Greilinger (oba Ingolstadt), Travis James Mulock (Bad Tölz), Michael Wolf (Iserlohn), Kai Hospelt (Wolfsburg), Patrick Hager (Krefeld), Petr Fical (Norimberk), Ulrich Maurer (Augsburg).

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko