Hlavní obsah

Hokejistky USA porazily Kanadu a obhájily světový titul

HÄMEENLINNA

Hokejistky Spojených států amerických poprvé v historii světových šampionátů obhájily titul. Úřadující mistryně zdolaly v nedělním finále ve finské Hämeenlinně 4:1 Kanadu a získaly celkově třetí zlato. Jejich zámořské rivalky je ve zbývajících devíti finále MS porazily.

Článek

Kanaďanky sice zvítězily v pátečním závěrečném duelu finálové skupiny, úspěch v generálce ale do zápasu o zlato nepřenesly. Američanky se prosadily už ve 24. sekundě díky Cahowové, a i když dovolily soupeřkám po trefě Botterilliové v druhé třetině vyrovnat, další branky už střílely jen ony.

Výsledkem 4:1 skončil také duel o třetí místo, v němž se poosmé v historii utkaly severské rivalky Finky a Švédky. Svůj celkově devátý bronz získaly hráčky Suomi, které hrály zápas o místo na stupních vítězů na všech dvanácti mistrovstvích.

Elitní skupinu opouštějí asijští účastníci Japonsko a Čína. Vzhledem k tomu, že od příštího turnaje v roce 2011 bude hrát v nejvyšší kategorii jen osm celků místo devíti, nahradí oba sestupující pouze vítězky divize I Slovenky.

MS v ledním hokeji žen v Hämeenlinně:
Finále: Kanada - USA 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky: 26. Botterilliová - 1. a 48. Cahowová, 31. Dugganová, 60. Chuová.
O 3. místo: Finsko - Švédsko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0).

Reklama

Související témata: