Hlavní obsah

Zedník nebude hrát za Slovensko na hokejovém MS

BRATISLAVA

Bez útočníka Floridy Richarda Zedníka se budou muset obejít na mistrovství světa ve Švýcarsku hokejisté Slovenska. Hráč se omluvil trenérovi Jánu Filcovi z osobních důvodů a je po jiném forvardovi Marku Svatošovi a brankáři Peteru Budajovi z Colorada dalším omluveným krajánkem z NHL.

Článek

V současné době může slovenský kouč počítat ze zámořských posil s útočníkem Michalem Handzušem z Los Angeles a obránci Andrejem Sekerou z Buffala a Borisem Valábikem z Atlanty. Vedení slovenského týmu ještě čeká na vyšetření hvězdy Minnesoty Mariána Gáboríka. Ten odehrál kvůli zraněním zad, třísla a naposledy kyčle v sezoně jen 17 utkání, ale do posledních 11 zápasů nastoupil. Zranění už zabránilo v přípravě na šampionát centrovi Jozefu Stümpelovi z Barysu Astana.

Slováci sehrají ve čtvrtek a v pátek dva přípravné zápasy v Lotyšsku. V kádru mají i šest krajánků z české extraligy - brankáře Jána Lašáka z Pardubic, obránce Ivana Švarného z Litvínova, Reného Vydareného z Českých Budějovic, Petera Smreka z Plzně a útočníky Milana Bartoviče z Liberce a Juraje Štefanku z Vítkovic.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec