Hlavní obsah

Hokejisté Norska mají v nominaci na MS patnáct krajánků

OSLO

Patnáct krajánků, z toho osm ze švédské Elitserien, mají ve čtyřiadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa ve Švýcarsku hokejisté Norska. Jsou mezi nimi i tři letošní mistři švédské nejvyšší soutěže z Färjestadu - útočníci Andres Bastiansen, Marius Holtet a obránce Jonas Holös.

Článek

V základní části Elitserien vynikal Per-Age Skröder z MODO Hockey, který vyhrál s 59 body z 55 utkání kanadské bodování základní části. Norové budou druhým soupeřem České republiky v základní skupině.

V Örnsköldsviku za MODO hraje i další forvard Mats Zuccarello Aasen, ve Švédsku působí i útočníci Mads Hansen v Brynäs, Peter Lorentzen v Rögle a Martin Laumann Ylven v Linköpingu. Ve Švýcarsku září v dresu Lugana Patrick Thoresen, který byl třetí v produktivitě soutěže.

Další opora ofenzivy norské reprezentace Tore Vikingstad hájí v Německu barvy Hannoveru, Morten Ask působil v Duisburgu a bek Mats Trygg v Kolíně nad Rýnem. Nejzkušenějším hráčem týmu trenéra Roye Johansena je osmatřicetiletý obránce Tommy Jakobsen z rakouského Štýrského Hradce.

Norové ještě dnes hrají přípravný zápas v Grenoblu s Rakouskem a v pondělí změří síly s Běloruskem. Do mistrovství světa vstoupí v sobotu 25. dubna proti Finsku, o dva dny později je čeká český národní tým a ve středu 29. dubna hrají Norové v základní skupině D v Klotenu s Finskem.

Nominace Norska na MS ve Švýcarsku (24. dubna - 10. května):
Brankáři: Ruben Smith (Storhamar), Pal Grotnes (Stjernen), André Lysenstöen (Stavanger)
obránci: Lars Erik Lund, Alexander Bonsaksen (Valerenga Oslo), Juha Kaunismäki, Anders Myrvold (oba Stavanger), Jonas Holös (Färjestad/Švéd.), Tommy Jakobsen (Štýrský Hradec/Rak.), Mats Trygg (Kolín nad Rýnem/Něm.)
útočníci: Per-Age Skröder, Mats Zuccarello Aasen (oba MODO Hockey/Švéd.), Lars Erik Spets (Valerenga Oslo), Martin Röymark (Sparta Sarpsborg), Andreas Martinsen (Lillehammer), Kristian Forsberg (Storhamar), Mads Hansen (Brynäs/Švéd.), Marius Holtet (Färjestad/Švéd.), Peter Lorentzen (Rögle/Švéd.), Anders Bastiansen (Färjestad/Švéd.), Morten Ask (Duisburg/Něm.), Tore Vikingstad (Hannover/Něm.), Martin Laumann Ylven (Linköping/Švéd.), Patrick Thoresen (Lugano/Švýc.)
Trenér: Roy Johansen. Asistenti: Knut Jörgen Stubdal a George Kingston

Reklama

Související témata: