Hlavní obsah

Agent Winter přiletěl osobně podpořit Krátoškovu hokejovou školu

ROUDNICE NAD LABEM

Známý hokejový agent Rich Winter přiletěl do České republiky, aby zde osobně podpořil výběrovou školu vedenou útočníkem Alešem Krátoškou. Čtvrtým rokem fungující letní kemp je zaměřen na rozvoj nejlepších hráčů z celé republiky, v současnosti z ročníků 1994 a mladších.

Článek

Krátoška, forvard německého druholigového Landshutu a bývalý hráč Vítkovic, Plzně, pražské Slavie, Karlových Varů, Českých Budějovic či finských klubů Ässät Pori a Pelicans Lahti, se rozhodl jít oproti jiným školám poněkud jiným směrem. Projekt odstartoval již před čtyřmi lety.

"Hráče si do školy sám vybírám. Zajímá mě pracovat s těmi nejlepšími talenty z klubů, kde hrají veskrze v první pětce. Na začátku jsem různě spolupracoval se známými, které mám z působení v extralize, ale minulý rok už to bylo po celých Čechách a letos už jsem vybíral i na Moravě," řekl Krátoška.

Jak sám zdůraznil, chce ve své škole pořádané v červenci a srpnu zajistit práci s kvalitou a nikoliv s kvantitou. "Přes léto vždy rodiče hráčů hledají, kam ty kluky dát. My jako výběrová škola garantujeme kvalitu omezeným počtem hráčů na ledě, trenéry pracujícími s hráči na jednotlivých postech útočníků, obránců či brankářů a kromě dalšího využíváme i pomůcky z Kanady a USA, s nimiž se jinak hráči nesetkávají," přiblížil Krátoška.

Jeho cílem je dostat talentované hráče na nejvyšší možnou úroveň. Loni se svou myšlenkou zaujal i samotného Wintera, známého agenta ze zámořské NHL. "Realizace této vize ho skutečně zaujala a důkazem je i to, že sem do Roudnice osobně dorazil," uvedl Krátoška při příležitosti dnešní prezentace školy v Roudnici nad Labem.

S Winterem chce navázat dlouhodobější spolupráci. "Má velký zájem se na tomto projektu a jeho realizaci podílet. Již jsme projednali nějaké plány do budoucna, spolupráce se zatím velmi dobře vyvíjí a Riche to zjevně opravdu oslovilo," dodal Krátoška.

Jednou z vizí do budoucna je účast nejlepších hráčů v zámořských tréninkových kempech organizovaných právě Winterem. "Pak už bude na nich samotných, jak případně na těchto kempech zaujmou. Hlavním cílem pro tyto hráče bude určitě NHL. Touto cestou chceme zajistit jistou garanci, že ti hráči neskončí se svým talentem někde v nižších zámořských ligách a nikam dál se již nedostanou," nastínil Krátoška.

Reklama