Hlavní obsah

Sledge hokejisté chtějí při premiéře mezi elitou být do 6. místa

Čeští sledge hokejisté by se při premiéře v elitní skupině mistrovství světa v Ostravě spokojili s umístěním do šestého místa. To by jim automaticky zaručilo účast na zimních paralympijských hrách v příštím roce v kanadském Vancouveru.

Článek

Tým trenéra Tomáše Zelenky, který vloni na šampionátu v Bostonu vybojoval historický postup mezi elitu, se v základní skupině utká s Kanadou, Japonskem a Německem. Do play off postoupí první dva týmy, slabší čtyřlístek čekají vyřazovací duely v play out.

"Kanada je ve sledge hokeji velmoc. Obhajuje titul, vyhrála poslední paralympiádu. My ji zatím známe jen z televize a internetu, stejně jako Japonce. Na tyto soupeře vzhlížíme s pokorou," řekl na dnešní tiskové konferenci Zelenka. "Rovnat se můžeme s Německem. Za poslední dvě sezony jsme s ním sehráli čtyři kvalitní zápasy. Dvakrát jsme vyhráli, dvakrát prohráli," uvedl.

I kdyby česká reprezentace nepostoupila do semifinále, účast ve Vancouveru může vybojovat v play out nebo dodatečné baráži. "Z ostravského turnaje postoupí na paralympiádu přímo šest nejlepších družstev. Poslední dva budou hrát na podzim baráž s prvními dvěma týmy druhé divize mistrovství světa, takže možnost postupu je i taková," řekl Zelenka.

Sledge hokejisté pod jeho vedením absolvovali nejkvalitnější přípravu za poslední období, proto prý cíl není nereálný. "Absolvovali jsme to, co jsme měli v plánu. I jedno soustředění měsíčně se sedmi tréninkovými fázemi. To je maximum, co jsme mohli zvládnout. To znamená, že chceme splnit náš cíl a postoupit do Vancouveru," řekl Zelenka.

Šampionát se koná v hale Sareza v Ostravě-Porubě od 9. do 16. května. Český tým do něj vstoupí v sobotu utkáním proti Kanadě.

Reklama