Hlavní obsah

Curych by měl hrát o Victoria Cup s Chicagem

Vítěz prvního ročníku Ligy mistrů Curych by měl hrát na konci září o Victoria Cup s Chicagem. Vedení NHL ani Mezinárodní hokejová federace ještě klub ze zámoří nepotvrdily, ale v rozhovoru pro oficiální stránky IIHF to při mistrovství světa v Bernu řekl prezident Hráčské asociace NHLPA Paul Kelly. Zápas by se měl hrát 28. či 29. září pravděpodobně v Curychu.

Článek

Při premiérovém Victoria Cupu v Bernu loni hrál vítěz turnaje mistrů Super Six Magnitogorsk s New York Rangers, kteří pak zahajovali ročník NHL v Praze proti Tampě Bay. Chicago zahájí nadcházející ročník v Helsinkách proti Floridě. Mezinárodní hokejová federace sice usilovala o to, aby vítěz Ligy mistrů hrál s vítězem Stanleyova poháru, ale to je podle Kellyho nereálné.

"Vítěz Stanleyova poháru hraje do poloviny června. Hráči pak mají velice krátkou dobu volno. Je těžké se pak tak rychle připravit na září na takový zápas. Je to pro hráče trošku moc. Najít silné týmy s takovou tradicí jako Rangers nebo letos Blackhawks je dobrou volbou," prohlásil Kelly.

Reklama

Související témata: