Hlavní obsah

Hokejový klub z Chicaga vidí budoucnost v Bondrovi a Cheliosovi

CHICAGO

Hokejové dresy se jmény Bondra a Chelios by brzy mohly jít v americkém Chicagu opět na dračku. Dvě slavná jména totiž získal hokejový tým Chicago Steel z nižší soutěže United States Hockey League (USHL). Jedná se však o syny slavných hráčů, které si klub vybral v letošním draftu ligy. Sedmnáctiletý David Bondra a stejně starý Jake Chelios mají být budoucností klubu.

Článek

Sedmnáctiletý Jake Chelios narozdíl od svého slavného a stále aktivního otce hraje v útoku a pokud se dohodne s Chicago Steel na angažmá, zahraje si po boku svého o dva roky staršího bratra Deana. Chicago je vůbec Cheliosům souzené. Hlava rodiny Chris, v současnosti obránce Detroitu, odehrál za místní Blackhawks devět sezón v NHL a celá rodina ve městě žije.

Zajímavé je, že dres Chicaga oblékal na sklonku své aktivní kariéry i proslulý kanonýr Peter Bondra, jehož syn David jde jako útočník ve šlépějích svého otce. Sedmnáctiletý hráč bojoval v poslední sezóně za juniorský tým ve Washingtonu, kde Bondra senior v roce 1998 dovedl místní Capitals k dosud největšímu klubovému úspěchu - finále Stanley Cupu.

Chicago Steel mělo v letošním draftu USHL vůbec zajímavé volby. Kromě Bondry a Cheliose si vybralo také litevského útočníka Pijuse Rulevičiuse a dokonce brankářku Alex Rigsbyovou, jenž se stala vůbec první ženou draftovanou do USHL. Sedmnáctiletá Rigsbyová je členkou americké ženské reprezentace do 18 let.

Reklama

Související témata: