Hlavní obsah

Memorial Cup vyhráli poprvé v historii hokejisté Windsoru

Hokejisté týmu Windsor Spitfires ze soutěže OHL zvítězili v 91. ročníku prestižního zámořského Memorial Cupu. Ve finále porazili 4:1 mužstvo Kelowna Rockets, jehož útočník Štěpán Novotný tím pádem nerozšířil sedmičku českých vítězů v historii soutěže.

Článek

Turnaje se tradičně účastní nejlepší týmy tří kanadských juniorských soutěží (WHL, QMJHL a OHL) a pořádající mužstvo. Windsor na vítězství dosáhl přesto, že prohrál dva úvodní zápasy v základní části. Poté ho však nastartovala výhra nad pozdějším finálovým soupeřem (2:1), lépe zvládl i souboj o semifinále proti domácímu Rimouski (6:4) a finálovou účast vybojoval v prodloužení proti Drummondville (3:2).

O novém vítězi bylo v závěrečném klání před necelými pěti tisícovkami diváků rozhodnuto krátce po úvodním vhazování. Po sedmi odehraných minutách a 11 vteřinách byl totiž stav 3:0, neboť první tři rány hráčů Spitfires na branku skončily gólem. Kelowna na začátku druhé části sice ještě snížila, ale její naděje ukončil čtvrtý gól Windsoru, který pustil Rockets ve třetí třetině jen ke čtyřem střelám mezi tyče.

Z českých hokejistů se naposledy radoval z vítězství útočník Ondřej Roman s týmem Spokane Chiefs (WHL), který v loňském finále porazil 4:1 Kitchener Rangers (OHL).

Finále 91. ročníku Memorial Cupu v Rimouski (Kanada):
Windsor Spitfires - Kelowna Rockets 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Reklama

Související témata: