Hlavní obsah

Čeští hokejbalisté ladí formu, na domácím MS chtějí medaili

Hokejbalové mistrovství světa klepe na dveře, v Plzni vypuknou boje o medaile již tuto sobotu. Český tým je už v místě konání turnaje a ladí formu. Cíl Rakova výběru je jasný: postoupit do finále a přinejmenším obhájit stříbro, které tým pod vedením trenérského dua Kadaně-Rak vybojoval před dvěma lety na posledním mistrovství světa v německém Ratingenu.

Článek

"Přípravu můžeme zatím hodnotit kladně, jen je škoda, že jsme neměli šanci odehrát nějaká přípravná utkání s jinými reprezentačními výběry," povzdechl si trenér Rak, který ale pevně věří, že to na hráčích nezanechá žádné stopy. "Měli jsme několik srazů  a soustředění, hráči se tam dali dohromady a tvoří opravdu silný tým," dodal Rak s tím, že všichni nominovaní jsou zdravotně v pořádku a hlásili se ve středu večer, ve čtvrtek absolvovali v Plzni první společný trénink.

Češi vstoupí do turnaje sobotním večerním zápasem proti Švýcarsku, tedy proti soupeři, kterého poměrně dobře znají. Na posledním šampionátu si český výběr s hokejbalisty ze země helvétského kříže poradil. "Švýcary opravdu známe, ale nechceme nic podcenit. Informací máme hodně, ale ještě si uděláme taktickou přípravu a půjdeme se podívat i na jejich první trénink," prozradil Rak. "Určitě budeme vědět, co na ně máme hrát - hlavně, abychom to ale také dokázali přenést na hřiště," dodal.

Na úvodní zápas se čeká rekordní návštěva, podle organizátorů by si mělo cestu na tribuny ČEZ arény najít několik tisíc fanoušků. "Upozorňujeme hráče, aby to brali jako každé jiné utkání. Všichni víme, že zápas nebude jednoduchý a divácká podpora může hrát svou roli," věří Rak. "Hráči se s tím musí srovnat a být připraveni," hlásí. "S prvním buly z hráčů nervozita spadne a podají optimální výkon," věří reprezentační trenér.

Nominace ČR na MS v hokejbalu:
Brankáři: Donauschachtl (Ústí nad Labem), Šulan (Škoda Plzeň), Šindelář (HBC Vlašim)
Obránci: Dědič, Rejthar, Příhoda (všichni KEB Kladno), Kadaně, Výborný (oba HBC Škoda Plzeň), Růžička (Ústí nad Labem), Pospíšil, Střeska (oba Habešovna), Hodovník (Letohrad)
Útočníci: Švancar, Kypet (oba Most), Lendl, Kejř (oba HBC Škoda Plzeň), Roušal (Dobřany), Oliverius (Ústí nad Labem), Trčka, Topolánek, (KEB Kladno), Kubeš (Letohrad), Tyburec, Sýkora (Habešovna), Bacovský, Novák (oba Hradec Králové)

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice