Hlavní obsah

České hokejbalisty potěšila skvělá návštěva, Švýcarsko rozstříleli

Český tým neměl na úvod domácího mistrovství světa v hokejbale v Plzni problémy, Švýcarsko téměř neohrozilo branku, a národní tým dokráčel k jasné výhře 5:0. "Po třetím gólu jsme se uvolnili, do té doby byli Švýcaři těžkým soupeřem, navíc jim skvěle zachytal gólman," uvedl obránce Jan Pospíšil, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem nedělního zápasu.

Foto: Tomáš Lörincz

Čeští hokejbalisté v utkání proti Švýcarsku

Článek

„Cítili jsme na úvod trochu nervozitu, ale ta musela být,“ řekl na pozápasové konferenci Pospíšil, jenž si připsal jednu asistenci. „Před takovou návštěvou jsem ještě nehrál, byl to skvělý zážitek,“ pochvaloval si diváckou kulisu v plzeňské ČEZ aréně, kam si našlo cestu 3894 fanoušků. „Podařilo se nám hrát svou hru a to rozhodlo,“ přidal český zadák.

Kouč českého týmu Leoš Rak přiznal, že i přes jasné skóre nebyl zápas jednoduchý. „Hrálo proti nám velice dobře bránící mužstvo a byla na nás znát nervozita,“ připustil Rak. „Po prvním gólu to ještě stále nešlo podle našich představ, Švýcary zlomil až třetí gól,“ dodal Rak a jeho kolega na lavičce týmu s helvétským křížem na dresu Pico Sébastian mu dal za pravdu. „Po třetí brance bylo velmi těžké mužstvo motivovat,“ konstatoval Sébastian.

Důležitá byla podle Raka důrazná hra před švýcarským brankovištěm, odkud domácí vsítili tři góly. „Věnovali jsme tomu čas v přípravných kempech,“ potvrdil Rak, ale i přes vysokou výhru žehral na střeleckou produktivitu. „Z tolika šancí jsme měli vytěžit mnohem víc a dříve, proti jinému soupeři bychom se nám to mohlo vymstít,“ uvědomoval si.

Kapitán Novák: Jsme výborná parta

Dvěma góly a jednou asistencí se zaskvěl kapitán Petr Novák, jenž otevřel skóre. „Po první brance jsme se uklidnili a cítili lépe,“ potvrdil šestadvacetiletý vůdce národního týmu, který ve 31. minutě nahrával na třetí gól a ve třetí patnáctiminutovce završil na 5:0. „Chceme však vypadat jako tým, není důležité, kdo dá branky,“ přidal útočník Hradce Králové. „Jsme výborná parta,“ ubezpečil s tím, že proti pondělnímu soupeři Indii, čeká Českou republiku těžší práce.

„Indie vyznává kanadský styl a musíme se připravit na větší důraz,“ varoval trenér Rak. „Můžu potvrdit, že mají velmi kvalitní kádr, utkání bude úplně o něčem jiném než se Švýcary,“ myslí si Rak. „Na druhé utkání plánujeme do branky nasadit Filipa (Šindeláře),“ prozradil reprezentační kouč.

Reklama

Související témata: