Hlavní obsah

Hokejbalistky na úvod MS porazily USA 3:0

V Plzni začala i ženská část hokejbalového mistrovství světa. České reprezentantky nastoupily proti výběru Spojených států a před nabitými tribunami hokejbalové haly na Košutce si vedly více než dobře.

Souboj v zápase českých hokejbalistek s USA na MS v Plzni

Článek

Američanky, které chtějí na šampionátu bojovat o medaile, byly od začátku pod tlakem a v 8. minutě inkasovaly první gól: Kuželová připravila střeleckou pozici Pekárkové a ta se nemýlila.

Spojené státy si nevěděly příliš rady ani při vlastních přesilovkách, ale jejich protiútoky byly dost nebezpečné. V závěru druhé třetiny zvýšil domácí výběr na rozdíl dvou branek, z dorážky se prosadila Křupková. O osudu zápasu pak s definitivní platností rozhodla přesilovka, kterou využila svou druhou trefou v utkání Křupková.

USA - Česko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 8. Pekárková (Kuželová), 29. Křupková (Outlá), 35. Křupková (Outlá, Fričová). Rozhodčí Coombesová (Can.), Neczli (Slovensko). Vyloučení 5:7. Využití 0:1. Střely na branku 20:36. Diváci: 300 (vyprodáno). Nejlepší hráčky: D´Amarová – Pešková.
USA: Ciambrová - Bacová , Bilgerová , D´Amarová , Naaszová, Percyová, Petryová Y., Petryová L., Aubeová, Bradleyová, Churchová, Doriaová, Dossicková, Gayleová, Gitlinová, Housserová, Kingová, McGowanová, Rajaratnamová, Connerová.
ČR: Bečevová - Mannová, Fričová, Pekárková, Pešková, Herzigová, Horálková, Manhartová, Palová, Bogliová, Křupková, Fialová, Kroutilová, Němcová, Malinská, Outlá, Jedličková, Kuželová.

Reklama