Hlavní obsah

Ve čtvrtfinále MS se hokejbalisté utkají s Bermudami

Čeští hokejbalisté již znají svého soupeře pro čtvrteční čtvrtfinále mistrovství světa v Plzni. Po středeční vysoké výhře Bermud nad Velkou Británií 10:0 se s domácím týmem poměří středoamerický celek. Svěřenci trenéra Leoše Raka měli díky triumfu v základní skupině ve středu volný den a nabírali síly. „Budeme se věnovat rehabilitaci, zápasy byly náročné,“ řekl Rak.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost českých hokejbalistů na MS v Plzni

Článek

„Turnaj začíná ve čtvrtek, kdy se bude rozhodovat o úspěchu či neúspěchu,“ uvědomoval si Rak, kterého stále trápí slabší produktivita jeho mužstva. „Splnili jsme cíl být první ve skupině, ale šampionát začíná ve čtvrtek, kdy půjde o všechno. Pokud nevyhrajeme, výhry nad Švýcarskem, Indií i Slovenskem přijdou vniveč,“ potvrdil kapitán národního mužstva Petr Novák.

Největší zbraní českého mužstva je podle Nováka ofenzíva. „Máme v mužstvu dvanáct skvělých útočníků,“ pochválil šestadvacetiletý forvard, jenž má na svém kontě pět kanadských bodů (4+1). „Je jedno s kým budeme hrát, nastoupí proti nám dvacet lidé v nějakých dresech, které chceme porazit,“ hlásí odhodlaně před soubojem s Bermudami.

Hokejbalisté Bermud zdolali Velkou Británii vysoko 10:0.foto: Jaromír Pech

"Bude to určitě hodně nepříjemný soupeř, který nemá co ztratit. Dá se

očekávat, že budou hrát podobným stylem jako Kanada - určitě budou hodně

běhaví a budou často střílet. Ale nebráníme se roli favorita. Chceme

medaili a přes Bermudy bychom podle papírových předpokladů měli přejít," řekl Novák.

Nepodcenit a makat naplno

V týmu panuje před utkáním pravdy dobrá nálada. „Jsem spokojený s maximálním nasazením celého mužstva. Zápas bude o vůli,“ domnívá se Novák. „Máme zkušené technické hráče, jediný zádrhel by mohl být v přístupu, ale všichni makají od nejmladšího po nejstaršího a pokud to bude pokračovat, dojdeme daleko,“ věří Novák v postup do další fáze turnaje.

„Nesmíme soupeře podcenit, do zápasu půjdeme naplno,“ vzkazuje gólman Petr Šulan, jenž je s dvěma vychytanými nulami nejlepším brankářem mistrovství. „Bermudy jsou běhavý tým, ale ve vyřazovací části už si člověk soupeře nemůže vybírat. Hlavně nesmíme dělat chyby, a pak do semifinále postoupíme,“ burcuje Šulan a očekává velkou diváckou podporu. „Všichni jsou vykulení z našich fanoušků, je tu výborná atmosféra,“ těší Šulana, jenž ve středu oslavil sedmadvacet let.

Brankář hokejbalové reprezenatce Petr Šulanfoto: Zdeněk Vaiz

Bermudy ve skupině C nasbíraly čtyři body za výhru a dvě remízy, za což jim patřilo první místo. Utkaly se tak s posledním mužstvem skupiny B Velkou Británií, kterou smetly 10:0. Středoameričané na šampionátu nejprve remizovali ve skupině s Finskem 4:4, poté si poradili s Kajmanskými ostrovy 6:3 a nakonec remizovali s Pakistánem 2:2. Nejproduktivnějšími hráči Bermud jsou devítibodoví Chad Critchley sTrevorem Angusem, kterří nasbírali shodně devět bodů (3+6).

Reklama

Související témata: