Hlavní obsah

S lvem na prsou je motivace velká, hlásí hokejbalisté před semifinále MS

PLZEŇ

Gólovou kanonádou se prezentoval český tým ve čtvrtfinále světového šampionátu v hokejbale v Plzni nad Bermudami. Tucet branek v síti soupeře a nula na kontě brankáře Filipa Šindeláře poslala národní mužstvo do semifinále proti Slovensku. „První třetina byla trochu nervózní, ale po třetím gólu už to šlo samo, řekl nejlepší hráč utkání Ondřej Kejř.

Foto: Zdeněk Vaiz

Radost českých hokejbalistů během čtvrtfinále MS proti Bermudám

Článek

Kejř si připsal dva góly a stejný počet asistencí, čímž se v kanadském bodování dostal před kapitána Petra Nováka. „Hrálo se mi parádně,“ řekl stručně autor tří branek a čtyř přihrávek na mistrovství. „Proti Slovensku bude jiné utkání a rozhodovat bude úvodní gól,“ vzhlížel Kejř semifinále se Slovenskem. "Pokud člověk nastupuje s lvíčkem na prsou, motivaci je vždycky velká,“ prohlásil dvougólový Marek Lendl.

„Mohlo se zdát, že proti Bermudám byl zápas jednoduchý, ale první třetinu se hosté dokázali bránit našim přesilovkám a až po třetím gólu jsme se uklidnili a zápas v poklidu dohráli,“ uvedl kouč reprezentace Leoš Rak. „Se Slovenskem očekávám větší bitvu, oba týmy se velmi dobře znají a půjde o taktický zápas,“ domníval se Rak, který nemůže počítat s brankářem Petrem Šulanem, jenž se zranil. „Oba gólmani jsou vyrovnaní, hlavně, abychom fungovali jako tým,“ přeje si Lendl.

Největší zbraní Slovenska jsou podle Marka Lendla, který v utkání zaznamenal dva góly, nahazované lobby a rychlí útočníci. „Pokud se nám je podaří ubránit, pak vyhrajeme a postoupíme do finále,“ burcoval Lendl. „Budou rozhodovat jeden nebo dva góly, stejně jako v prvním utkání,“ vzpomněl na souboj ve skupině, ve kterém český tým vyhrál 2:0. „Je nepříjemné, že budeme hrát znovu se Slováky, ale pokud chceme vyhrát, nemůžeme si vybírat,“ dodal.

Český hokejbalista Topolánek ve čtvrtfinále MS proti Bermudámfoto: Zdeněk Vaiz

Utkání vzalo dost sil

„Přichází nejdůležitější fáze turnaje a je skvělé, že se trefili i hráči, kteří před tím neskórovali,“ měl radost Lendl. „Budeme v herní pohodě,“ domnívá se. I přes relativně snadný průběh vzalo utkání českému výběru dost sil. „V hale bylo hodně dusno a horko a když se zaplní tribuny, tak je to ještě horší,“ přiblížil Lendl.

Ve čtvrtek se zrodilo největší překvapení mistrovství, když Kanada prohrála s USA 4:5. Cesta za titulem by tak mohla být jednodušší. „Kanada byl jeden z velkých favoritů, ale Spojené státy je dokázaly porazit, takže jsou stejně kvalitní,“ zdůraznil Lendl. „Ale byli jsme určitě rádi, že Kanada vypadla,“ neskrýval nadšení nejlepší muž čtvrtfinále s Bermudami Kejř.

Čeští hokejbalisté během čtvrtfinále MS proti Bermudámfoto: Zdeněk Vaiz

Reklama

Související témata: