Hlavní obsah

Hokejbalisté si proti Slovákům prohru nepřipouštěli a postoupili do finále

PLZEŇ

Pořádné drama připravilo divákům v Plzni semifinále českého týmu na mistrovství světa v hokejbale proti Slovensku. Domácí stáhli dvougólový náskok soupeře a v prodloužení trefil finále Tomáš Rejthar. „Do zápasu jsme šli přemotivovaní a nervózní, ale ve třetí části jsme udělali vše pro to, abychom zápas zvrátili,“ řekl po utkání kouč Leoš Rak.

Foto: Tomáš Lörincz

Čeští hokejbalisté se radují z branky - ilustrační foto

Článek

„Věděli jsme, že Slováci mají výborný tým,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci trenér českých hokejbalistů Rak. „Mezi druhou a třetí třetinou jsme si všechno vyříkali,“ prozradil Rak, jehož svěřenci vstupovali do třetí patnáctiminutovky za stavu 2:4.

Slovensko však bylo ve třetí třetině potrestáno za pasivitu dvěma góly a utkání dospělo do prodloužení. „Do zápasu jsme šli s velkým odhodláním. Na tyhle duely jsme se připravovali čtyři měsíce, dvě třetiny nám to vycházelo,“ komentoval souboj slovenský lodivod Roman Török. „Bylo nám jasné, že nám asi dojdou síly,“ přiznal Török, jehož tým mlel ve třetí patnáctiminutovce z posledního.

„Zápas zlomil náš hloupý faul na konci druhé třetiny a využitá přesilovka soupeře v úvodu třetí třetiny. Prodloužení je pak o jedné střele, která se povedla českému mužstvu,“ přiznal Törok. „Měli jsme větší vůli po vítězství, šli jsme si za ním,“ doplnil Rak.

Cítili, že Slovákům docházejí síly

Nejlepším mužem zápasu byl vyhlášen obránce Martin Výborný, jenž vsítil úvodní gól České republiky. „Celý tým věřil od začátku až do konce, že vyhrajeme,“ prozradil Výborný. „Nepřipouštěli jsme si, že bychom mohli prohrát. Cítili jsme, že Slovákům docházejí síly a že máme kvalitu na to, abychom to utkání zvládli,“ přidal třiatřicetiletý zadák.

Český tým ve finále změří síly s Indií, která zdolala v pátečním večerním utkání USA 5:4. Souboj o zlato začíná v sobotu od 17:00 v plzeňské ČEZ aréně, kam na utkání proti Slovensku zavítalo 4058 a hokejbalisté doufají v ještě početnější návštěvu a podporu.

Reklama

Související témata: