Hlavní obsah

Hokejové MS se bude hrát v letech 2012 i 2013 ve Stockholmu

STOCKHOLM

Při hokejových mistrovstvích světa v letech 2012 a 2013, která společně uspořádají Švédsko a Finsko, se "švédská" část obou turnajů odehraje v metropoli Stockholmu. Dějištěm bude hala Globen. Potvrdila to Švédská hokejová federace.

Článek

Mistrovství světa tak nezavítá do Malmö, které mělo původně hostit vrchol sezony v roce 2013 se Stockholmem. Změnu přinesla letošní dohoda o sloučení pořadatelství s Finskem. V roce 2012 se bude hrát v Helsinkách, které budou hlavním pořadatelským městem, takže tam turnaj vyvrcholí. Ve Stockholmu se budou hrát jen dvě základní skupiny, jedna osmifinálová a dva čtvrtfinálové zápasy.

O rok později to bude obráceně a hlavní dění se odehraje ve Stockholmu. O finském pořadateli ještě není rozhodnuto, ale kandidáty jsou Helsinky, Tampere a Turku. Prezident Švédské hokejové federace Christer Englund také uvedl, že by po vzoru šampionátu v roce 2010 v Německu chtěl odehrát jeden zápas turnaje na fotbalovém stadionu.

Příští rok bude hrát domácí výběr zápas v základní skupině na stadionu Schalke v Gelsenkirchenu pro více než 70 tisíc diváků. Ve švédské metropoli by to měla být nová aréna pro 30 tisíc fanoušků, která vyroste poblíž Globenu a bude otevřena v roce 2012. Švédové by údajně byli dokonce rádi, aby tam turnaj vyvrcholil finálovým zápasem.

Reklama

Související témata: