Hlavní obsah

VIDEO: Souboj české gardy s hokejovými legendami NHL zamíří do Čech

Tomáš HoráčekSport.cz

Jedinečnou příležitost vidět hokejové legendy v České republice budou mít fanoušci 8. a 12. září v Plzni a Pardubicích, kde proti sobě změří síly česká veteránská reprezentace s Washington Capitals Oldtimers. V domácíh dresech nastoupí ikony jako Bohuslav Ebermann, Vladimír Martinec či kapitán Milan Nový. Za hosty se představí například současný kouč švédské reprezentace Bengt-Ake Gustafsson.

Článek

"Mám ohromnou radost, že naše stará garda může oficiálně přivítat tým z NHL," řekl na čtvrteční tiskové konferenci kapitán týmu Milan Nový, jenž se stále udržuje v dobré kondici. "Občas hraji na Kladně za starou gardu nebo magistrát," prozradil.

Bývalé hvězdy Washingtonu přijedou na náklady české strany, která bude celou akci organizovat. "Bude to nesmírně náročné jak po stránce organizační, tak i finanční. Rozpočet ještě přesně nemáme, ale pomáhají nám města a privátní instituce," řekl manažer týmu Pavel Schwarz. "Jen 350 tisíc spolknou náklady na letenky," dodal.

Vybrána nejhokejovější města

"Rádi bychom, aby na zápasy přišlo alespoň 2000 diváků a byla skvělá atmosféra," přál si Schwarz. "Proto jsme vybrali Plzeň a Pardubice, myslíme si, že jsou to nejhokejovější města," vysvětlil.

Hokejisté budou hrát oba duely zadarmo a kvůli lásce ke sportu. "Jsou to lidé, kteří milují hokej a ctí partu," uvedl Nový, jenž bude zajišťovat finanční stránku projektu. "Nemůžeme je ale poslat do ubytovny, vše musí být na úrovni," dodal sedmapadesátiletý kladenský rodák. "Recepce a uvítací akce bude na americké ambasádě," prozradil.

Souboj se bude hrát podle starých pravidel například bez vylučování, ale při faulu dojde na trestná střílení. "Utkání je pak o mnoho atratktivnější pro fanoušky protože se stále hraje 5 na 5," myslí si Schwarz. "Nesmí se také střílet příklepem nebo hákovat a hrát kontaktně," doplnil. Všichni hráči budou rovněž musí splňovat věkovou hranici nad 40 let.

Odhadovaná cena vstupenky by měla být kolem 150 Kč. V Plzni by měl záps začít v 18:00, v Pardubicích pak o půl hodiny dříve. "Z Pardubic bychom chtěli přímý přenos, ale uvidíme jak se dohodnome s televizí," dodal Nový.

Reklama

Související témata: