Hlavní obsah

V Dubu se sešli čtyři olympijští vítězové

PRAHA

Čtyři olympijští vítězové v různých sportech se představili na pátečním turnaji v malé kopané Thermica Cup v Českém Dubu na Liberecku. Nejsledovanější osobností byl hokejista Jaromír Jágr, ale na trávníku nechyběli ani hokejový brankář Milan Hnilička, bývalý akrobat na lyžích Aleš Valenta a desetibojař Robert Změlík.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Za účasti Jaromíra Jágra (druhý zprava) se konal v Českém Dubu na Liberecku fotbalový turnaj Jágr Teamu.

Článek

Milan Hnilička byl nucen ze zdravotních důvodů přerušit kariéru, ale plánuje návrat k hokeji. „Musím se nejprve uzdravit. Působení v Liberci je už uzavřenou kapitolou. Od 21. července začnu trénovat s extraligovým Kladnem. Mám příslib, že se mohu s nimi připravovat, což ale neznamená, že budu za Kladno i hrát. Podobně se tam sejde asi více bývalých kladenských hokejistů,“ prozradil zkušený gólman.

Společně s ním dres fotbalového Jágr Teamu oblékli např. Tomáš Plekanec, Jan Hlaváč, Jiří Zelenka, Jiří Tlustý. „Fotbálek hraji už dva nebo tři roky. Jsem rád za pozvání do Dubu. Náš tým ale nemá nějaké velké ambice. Nikdy jsem nebyl typ vítěze. Jsem spíš typem člověka, který si sport užívá. Hned v prvních dvou zápasech jsem dal dva góly. Turnaj je dobře organizovaný,“ líčil Aleš Valenta z celku Sportovních legend.

Jeho spoluhráč Robert Změlík se připojil: „Mám za sebou i zápasy na velkém hřišti za Amforu. Na menší ploše je na kombinace méně místa, ale zase zvládneme víc utkání po sobě. Pro mě je to relaxace, uvolnění. Hraji po boku hvězd jako jsou Dobiáš, František Veselý, Vízek. S Láďou Vízkem jsem nastupoval v útoku a bylo vidět, že to byl pan fotbalista. A koučoval nás Panenka. Čekal jsem ale, že přijde více diváků. Myslím si, že kdyby se podobný turnaj uskutečnil u nás na Moravě, tak by bylo v hledišti narváno.“

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec