Hlavní obsah

Kubina Team zahájil letní turné remízou v Prusinovicích

PRUSINOVICE

První zápas letního fotbalového turné Kubina Teamu v sobotu skončil v Prusinovicích remízou 6:6. Dvanáct branek ocenilo šest stovek fanoušků bouřlivým potleskem. Hráči Kubina Teamu nastoupili k exhibici s černými páskami a uctili tak památku tragicky zesnulých při záplavách v Moravskoslezském kraji.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Kubina

Článek

"Je hrozné, co se v posledních dnech stalo. Určitě i náš tým nějakou formou podpoří nebo finančně pomůže oddílům nebo školám, které se vypořádají s následky povodní," uvedl hokejista Pavel Kubina, obránce Toronta Maple Leafs.

Exhibiční utkání mělo opět ryze charitativní podtext. Před zápasem předal Kubina společně s bývalým brankářem fotbalové reprezentace Pavlem Srníčkem šek na 50 tisíc korun pětiletému Zdeňku Ležákovi z Prusinovic na nákup invalidního vozíku. Exhibici pak zpestřil slavnostním výkopem fotbalista české reprezentace a Juventusu Turín Zdeněk Grygera.

Utkání se hrálo při příležitosti oslav 80 let fotbalu v Prusinovicích a na hřišti se objevili hokejisté ze zámořské NHL v čele s Kubinou, Filipem Kubou, Markem Malíkem, Rostislavem Oleszem, Tomášem Fleischmannem, hráli i Vladimír Vůjtek nebo Miloš Holaň. Remízu týmu sportovních osobností zachránil dvě minuty před koncem bývalý útočník ostravského Baníku Petr Samec.

V dalším utkání se Kubina Team představí v sobotu 4. července v Chomýži u Krnova. Poté má výběr trojnásobného mistra světa v plánu ještě dva zápasy - 18. července v Čeladné a 26. července tradičně v Janovicích, za které Kubina příležitostně po skončení hokejové sezóny nastupuje.

Reklama