Hlavní obsah

Forsberg se bavil v exhibici, brzy chce rozhodnout o své kariéře

STOCKHOLM/PRAHA

Nejpozději do měsíce chce švédská hvězda Peter Forsberg udělat důležité rozhodnutí, zda bude po sérii zranění i nadále pokračovat v kariéře, nebo svůj další návrat k vrcholovému hokeji definitivně vyloučí. Forsberg to řekl švédským novinářům minulý týden v dánské Kodani, kde nastoupil k charitativnímu hokejovému utkání.

Článek

Forsberg ve středu nastoupil za tým Icebreakers, jenž dal dohromady s kamarádem Markusem Näslundem a v němž hraje několik švédských reprezentantů. S Forsbergem například nastoupili v jednom útoku Henrik Zetterberg z Detroitu a forvard Washingtonu Nicklas Bäckström.

Ačkoliv v květnu absolvoval další operaci nohy, po zápase v Dánsku prý necítil vůbec žádné potíže. "Byla to opravdu zábava a užil jsem si to. Teď budu trénovat a trénovat, a pak uvidíme," poznamenal ale Forsberg směrem k možnému návratu do vrcholového hokeje. "Chtěl bych to rozhodnutí udělat co nejdříve, zhruba tak do měsíce," dodal v rozhovoru pro švédský list Expressen.

Zároveň odmítl spekulovat, zda se ještě vrátí do NHL nebo bude hrát za mateřské MoDo ve švédské lize. "V tuhle chvíli je nemožné říci, co se stane. Sice mám ze všeho dobrý pocit. Jenže to už bylo na začátku vždycky a postupně se pak to zranění každým zápasem po návratu zhoršovalo," zůstává Forsberg při zemi.

V poslední sezóně nastoupil jen třikrát

K opatrnosti má jistě důvod. Už několikrát se totiž pokoušel o návrat a nedopadlo to dobře. Od sezóny 2002/03 neodehrál v žádném dalším ročníku více než 60 utkání. A za poslední dva roky má na kontě všehovšudy 19 soutěžních zápasů. Po sezóně 2006/07 absolvoval nyní šestatřicetiletý hráč operaci kotníku a léčebné procedury kvůli kýle. A od té doby už se na ně neustále nabalovaly zdravotní problémy, s kterými si beztak dost užil už během kariéry.

V listopadu 2007 sice ohlásil návrat na led v dresu švédské reprezentace na turnaj Karjala, jenže pro opětovné zranění chodidla to nakonec musel odvolat. "Ještě nikdy jsem nebyl tak blízko konci své kariéry," prohlásil tehdy. Stejně předčasně dopadl jeho pokus o návrat během únorových Švédských her.

Nakonec mu těsně před koncem přestupního období vyšel návrat do NHL a za Colorado odehrál v závěru základní části ročníku 2007/08 devět zápasů a dalších sedm přidal v play-off. Pak se ale potíže ozvaly znovu a během poslední sezóny nasbíral olympijský vítěz jen tři starty ve švédské lize v dresu MoDo.

Reklama