Hlavní obsah

Kanadští hokejisté berou OH vážně, jedou na přípravný kemp

TORONTO

Již půl roku před olympijskými hrami ve Vancouveru se začíná tvořit kanadský hokejový tým, který bude jedním z horkých favoritů na zlato. V Calgary se na čtyřdenní přípravný kemp sjede 46 hokejistů z NHL. Vedení svazu už vyřešilo i otázku rizika možného zranění a všem pojistilo kontrakty, které dosahují úhrnné výše 500 miliónů dolarů.

Článek

"Hráči se nemusí obávat o otázky pojištění a mohou v klidu vyrazit v Calgary na led," uklidnil všechny prezident svazu Bob Nicholson. Minulý měsíc navrhovala totiž zúčastněným hokejistům Hráčská asociace NHLPA, aby bez kompletního pojištění platných kontraktů raději na led ani nevyjížděli. "Zdraví a dobrý stav našich členů je pro asociaci velmi důležitou věcí. Bez plného pokrytí, které je nyní zaručeno, by byli vystaveni přílišnému riziku," dodal prezident NHLPA Paul Kelly.

V rámci kempu je naplánován na 27. srpna přátelský zápas, který už je téměř vyprodán. Právě 400 tisíc dolarů z tohoto utkání bude použito na kompenzaci nákladů na pojištění. "Měli jsme nějaké příjmy ze světových a juniorských šampionátů, na kterých hráli hokejisté, které jsme nemuseli platit. Nyní jim to tímto způsobem se slovy díků vracíme," dodal Nicholson.

Reklama

Související témata: