Hlavní obsah

Lesku Zlaté hokejky chybělo to nejdůležitější - sami ocenění

KARLOVY VARY

Měla to být přehlídka hokejových hvězd současnosti. Jenže místo Jágra, Havláta, či Marka se ve slušivých oblecích prezentovali Holeček, Nový, nebo Ebermann - bývalé legendy, které měly předávat ocenění svým následovníkům v klání o Zlatou hokejku pro nejlepšího hráče uplynulé sezóny. Neměly ovšem komu, slavnostního galavečera se totiž z desítky oceněných zúčastnili jen Patrik Eliáš a Martin Straka.

Foto: Sport.cz

Zlatá spona s diamanty pro desítku oceněných ve Zlaté hokejce 2009

Článek

Vyhlášení Zlaté hokejky se pro letošní rok přestěhovalo do honosných prostor karlovarského Grandhotelu Pupp. Pokud ovšem přítomné hosty přecházel zrak z luxusního prostředí proslulého hotelu, jenž si zahrál i ve filmové bondovce, o lesk z účasti hokejových star současnosti byli ochuzeni.

V nejlepší desítce byli totiž převážně hráči z NHL nebo Kontinentální ligy. A ruské kluby byly na možnost uvolnění svých zaměstnanců ze soustředění neoblomné. Martin Havlát a Aleš Hemský se zase už na sezónu připravují v zámoří, David Krejčí je po operaci kyčle pod dohledem týmových lékařů v Bostonu.

"Situace byla složitá. Hráči z NHL odjíždí na předkempy už v srpnu a na ruské kluby BPA i hokejový svaz apelovaly marně. Pro příští rok už řešíme nový termín a věřme, že příští zlatá hokejka bude mnohem lepší," řekl po galavečeru Petr Dias za pořádající agenturu BPA.

Moderátoři Zlaté hokejky Iva Kubelková a Marek Vašutfoto: Právo/Petr Horník

Při vyhlašování pořadí od desátého místa tak museli moderátoři večera Iva Kubelková a Marek Vašut postupně omílat oznámení o tom, že se daný hráč nemohl kvůli svým povinnostem v klubu dostavit. Někteří hráči se alespoň předvedli na obrazovce prostřednictvím nahraného vzkazu, fyzicky však ve Varech byli jen plzeňský Martin Straka a vítěz Patrik Eliáš.

Současné hokejové hvězdy tak v účasti mnohonásobně předčili slavní hráči minulosti, nebo trenéři a funkcionáři. Večer alespoň zachraňovala vcelku podařená produkce hudebních hostů včetně operní divy Evy Urbanové. Snad až na závěrečné vystoupení "Jágrova pobočníka" Lubomíra Ryse, jenž si své pětašedesáté narozeniny ozvláštnil pěveckým projevem á la "kladenský Frank Sinatra".

Reklama