Hlavní obsah

Souboj s legendami NHL bude pro české Old Timers svátek

PLZEŇ

Pod záštitou primátora města Plzně přivítá 9. září plzeňská ČEZ Aréna v prvním utkání v České republice hokejové legendy NHL týmu Washington Capitals Alumni. Proti nim se od 18 hodin postaví tým internacionálů České republiky v čele s kapitánem Milanem Novým, z jehož hlavní iniciativy se exhibice může uskutečnit.

Článek

„Přivézt do republiky tak skvělý tým NHL je obrovský zážitek nejen pro hokejové fandy, je to takový malý svátek a určitě si ho pořádně užijeme,“ těšilo organizátora celé akce Nového, jenž v úterý na plzeňské radnici celý projekt představil. „Jsme nejlepší reprezentace České republiky, za dva roky jsme prohráli dvě utkání,“ rozveselilo Nového, jenž je stěžejní osobou celého projektu. „Chceme, aby to bylo důstojné utkání,“ dodal. „Bude to bojovný zápas, protože oni stejně jako my neradi prohrávají,“ doplnil generální manažer týmu Pavel Schwarz.

Plzeňského primátora Pavla Rödla potěšilo, že si zámořské hvězdy vybraly právě západočeskou metropoli. „Není se čemu divit, máme dobré renomé,“ řekl Rödl.

Američané budou hrát v Čechách vůbec poprvé. V dresu starých pánů Washingtonu se představí bývalé hvězdy NHL jako Dennis Maruk, Alan Hangsleben, Yvon Labre, Calle Johansson či současný kouč švédské reprezentace Bengt-Ake Gustafsson.

Navštíví pivovar

Zvláště Maruk byl známý jako velký bouřlivák, přesto se tvrdých střetů Nový ani Schwarz nebojí. „Vždycky se nějak domluvíme, takže se konfliktů nebojíme,“ ubezpečil Schwarz. „Když tak na ně pošleme Oldu Válka, který je horda svalů s výbornou kondicí,“ vtipkoval Schwarz s tím, že nejtěžší souboje byly a budou s Ruskem. Zámořští hráči mají připravený také doprovodný program. „Určitě navštíví plzeňský pivovar a Dinopark,“ smál se Nový.

Ceny vstupenek se budou pohybovat jako na extraligové utkání 160 korun na sezení a 100 korun na stání, v prodeji jsou lístky již od pondělka. Ze vstupného bude zaplaceno ubytování a letenky pro zámořské hráče. Hrát se bude podle veteránských pravidel, v nichž se nesmí například střílet příklepem nebo místo vyloučení dojde k nájezdu.

Sestava ČR Old Timers na utkání v Plzni:
O. Svoboda - Chalupa, Benák, F. Kučera, Veber, Setikovský, Ščerban, Hajdušek, R. Svoboda - Ebermann, Nový, Hrdina - Válek, Ťoupal, Kameš - Žemlička, Richter, Doležal.

Reklama