Hlavní obsah

V kádru švédské reprezentace pro olympijské hry je i Forsberg

STOCKHOLM

Jméno skvělého hokejového útočníka Petera Forsberga nechybí v širším kádru švédské reprezentace pro olympijské hry ve Vancouveru. Šestatřicetiletý veterán přitom stále neví, zda vůbec bude schopen pokračovat ve vrcholovém sportu.

Článek

Kouč Bengt-Ake Gustafsson vybral 69 hokejistů, z nichž 49 hraje v zámoří. Oslovil také dvě ikony posledních dvou dekád Forsberga a Matse Sundina. Druhý jmenovaný centr už s olympiádou ve Vancouveru nepočítá, přestože v uplynulé sezoně právě v tomto kanadském městě nastupoval za místní Canucks.

To populární "Foppa" stále živí ambice na zisk třetího olympijského zlata, přestože odehrál v minulé sezoně jen tři soutěžní zápasy za MODO. Víc mu zdravotní stav nedovolil. Nyní se s celkem, který vede český kouč Miloslav Hořava, připravuje na další ročník a na letním turnaji ve Švýcarsku už odehrál několik přípravných zápasů. "Nezapomínejte, že je to jen příprava. Šance, že bych mohl v zimě hrát, je pořád velmi malá," sdělil fanouškům hráč, jehož dlouhodobě trápí pravá noha.

Třiadvacetičlenná švédská sestava pro Vancouver bude známa stejně jako u ostatních účastníků olympijského turnaje až v prosinci.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články