Hlavní obsah

Výročí plzeňského hokeje oslavili domácí výhrou nad legendami ČR

PLZEŇ

K příležitosti osmdesáti let plzeňského hokeje se v ČEZ aréně utkal domácí výběr legend s veterány České republiky a Západočeši zvítězili 5:3. Diváci na plzeňském stadiónu se mohli od první přestávky kochat slavným Stanley Cupem, který na exibici ukázal plzeňský rodák Petr Sýkora. Zkušený forvard uzavřel gólem skóre utkání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Během přestávky zápasu ukázal Petr Sýkora Stanley Cup

Článek

Již po 40 sekundách hry otevřel skóre Vladimír Kameš po přihrávce Hrdiny a legendy českého hokeje se ujaly vedení. Po několika šancích na obou stranách se mohli radovat příznivci domácího výběru plzeňských legend. V 8. minutě využili přečíslení Západočeši přečíslení, když dorážel Jiří Kučera po přihrávce Kampfa. Jenže ani ne za třicet sekund odpověděl výběr ČR druhým gólem.

Zvýšit mohl na začátku druhé třetiny Šejba, jenže trestné střílení neproměnil. O chvíli později  zazvonila za domácí brankou po střele Hrdiny dokonce tyčka. V polovině zápasu došlo na střídání brankářů, do plzeňské klece místo Pejchara nastoupil Dušan Salfický, v bráně Výběru legend České republiky Mašáta nahradil Marcel Kučera. Domácí posíleni o Martina Straku a Petra Sýkora, jenž během první přestávky představil divákům Stanley Cup, sice přidali na tempu, avšak srovnat se jim nepodařilo.

Pojistku přidal Sýkora

Domácí ovšem měli bleskový vstup do třetí části, když po třiceti sekundách srovnal po pěkné kombinaci celé pětky střelou mezi betony z mezikruží Tichý. Domácí chtěli oslavit exibici k 80. výročí plzeňského hokeje výhrou, za kterou je nasměroval ve 33. minutě Razým. Dvougólové vedení zajistil Plzni ve 38. minutě Bruk a o vítězi nebylo pochyb. Další pojistku přidal Petr Sýkora po kombinaci s Martinem Strakou, výhru domácích již nezkazil ani gól Žemličky tři minuty před koncem.

"Prohráli jsme po patnácti zápasech, ale byl to nádherný souboj, Plzeň měla velkou sílu," uznal trenér hostů Jan "Gusta" Havel. "Nesmírně si všech hráčů vážím," přidal. "Trochu jsme nabrali, takže utkání bylo těžší," doplnil na druhé straně plzeňský klenot z 80. let Josef Táflík, jenž kdysi řádil ve formaci s Patou a Černým. "V pondělí jsem byl po roce a půl vyzkoušet výzbroj, jestli pořád pasuje," smál se Táflík, který za Plzeň nastřílel 122 gólů.

Jeho parťák z útoku Zdeněk Pata nestál podle svých slov na bruslích dva roky. "Bylo to vidět, neměl jsem koordinaci, hlava by chtěla, ale nohy nemůžou," bral zápas s humorem bývalý plzeňský forvard. "Plzeňský hokej jsem měl vždycky rád a mám radost, že se podařilo Martinovi (Straka) extraligu udržet," doplnil kapitán Veteránů ČR Jiří Hrdina.

Výběr Plzně - Veteráni ČR 5:3 (1:2, 0:0, 4:1)
Branky: 8. Kučera, 31. Tichý, 33. Razým, 38. Bruk, 42. Sýkora - 1. Kameš, 9. Maškarinec, 42. Žemlička. Divíci: 1325.
Veteráni ČR: Mašát, (23. Kučera M.) - Benák J., Chalupa, Látal J., Hajdušek, Ščerban, Veber J. - Volek, Doležal, Žemlička, Válek, Kameš L., Šejba, Hrdina, Pěnička, Nový.
Plzeň: Pejchar (23. Salfický) – Neubaer, Tichý, Setikovský P., Řezníček, Vlček, Jonák, Badouček, Hraběta, Špaček – Černý, Ebermann, Táflík, Setikovský Petr, Razým, Kořínek, Vimr, Bruk, Schejbal, Kučera, Pata, Klapáč, Vrabec, Pospíšil, Sýkora P., Straka Martin, Straka Michal, Kampf, Ruprecht.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko