Hlavní obsah

Sýkora: Nechci nikoho urazit, ale letos v extralize určitě hrát nebudu

Útočník Petr Sýkora byl v neděli v exibičním utkání k 80. výročí plzeňského hokeje nejobletovanější postavou. Vždyť do rodného města přivezl slavný Stanley Cup a v souboji proti veteránům České republiky završil vítězný obrat na 5:3. „Šlo hlavně o lidi, z utkáním mám skvělé pocity,“ hýřil radostí Sýkora, jenž NHL vyhrál letos s Pittsburghem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Sýkora a Stanley Cup v Plzni

Článek
Fotogalerie

Do zápasu naskočil Sýkora od druhé třetiny. Nejprve totiž po první přestávce představil na stadiónu v Plzni Stanley Cup. Obkroužil s ním vítězné kolečko a vychutnával si ovace domácího publika. „Byla zde celá moje rodina a všichni se podíleli na mém úspěchu, přivezl jsme ho ukázat hlavně jim,“ řekl po zápase dvaatřicetiletý útočník. „Jsem rád, že mi NHL umožnila přivést Stanley Cup na dva dny a mohl jsme ho představit jak v Brně, tak v Plzni,“ dodal.

„Stará garda mě překvapila, jak hrála dobře dozadu a dostal jsem i pár hitů,“ smál se zkušený forvard, jenž ve 42. minutě dovršil vítězný obrat z 1:2 na 5:2. „Se Stračenou (Martin Straka) jsme si řekli, že doma nemůžeme poslední třetinu prohrát, tak jsem se kousli,“ těšilo Sýkoru, jenž od druhé patnáctiminutovky nastupoval ve formaci právě s tahounem extraligové Plzně.

Nad návratem do extraligy nepřemýšlí

V moravské metropoli představil slavnou trofej v sobotu. Před tamními fanoušky řekl, že v případě návratu do české ligy, by hrál za Kometu, v Plzni však svůj názor s úsměvem na tváři přehodnotil. „Jsem v mixéru otázek a řešit svůj návrat do české ligy budu, až to bude reálné. S jistotou mohu říct, že letos v Čechách určitě hrát nebudu,“ prozradil s tím, že zatím o svém budoucím  angažmá nemá jasno.

„V Brně jsem nemohl před tolika lidmi říct, že budu hrát v Plzni, ti by mě vynesli v zubech,“ culil se plzeňský rodák, jenž však žije a trénuje v Brně, odkud pochází jeho manželka Renata.

Sýkora v NHL odehrál 921 utkání a zaznamenal 674 bodů za 300 gólu a 374 asistencí, na nové angažmá však stále čeká. V Pittsburghu zřejmě pokračovat nebude. „Něco se rýsuje, ale nechci přebíhat,“ uvedl Sýkora, jenž tři sezóny po sobě vsítil v základní části nejvyšší zámořské ligy více než dvacet branek.

Reklama