Hlavní obsah

Šokující diagnóza! Hokejový mistr světa Törmänen má rakovinu

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Toto smutné úsloví platí stoprocentně o hokejovém světovém šampionovi Anttim Törmänenovi. Jen se současný trenér týmu EHC Biel ve švýcarské lize úspěšně popasoval s koronavirem, lékaři mu sdělili ještě horší zprávu: Máte rakovinu!

Foto: Profimedia.cz

Hokejový kouč Antti Törmänen na střídačce.

Článek

Za dva týdny, 10. srpna, měl v Bielu vést první oficiální trénink mužstva před novou sezonou. Ve stejném místě, kde byl před pěti měsíci pozitivně testován na koronavirus. Z návratu na led však nebude nic, píše švýcarský deník Blick.

Brzy poté, co se bývalý útočník vyléčil z nemoci covid-19, mu osud připravil ještě tvrdší zkoušku. Dozvěděl se, že má rakovinu. Törmänen se ihned podrobil operaci a nyní má před sebou půl roku trvající sérii chemoterapií. Kdo jej nahradí na střídačce Bielu zatím není známo. „Brzy se vrať," drží svému trenérovi palce na klubovém webu.

Devětačtyřicetiletý Törmänen, který během své kariéry strávil i rok v dresu Ottawy v NHL, je čtyřnásobným finským šampionem a byl na ledě i u historicky prvního titulu mistrů světa Suomi v roce 1995. Do Bielu přišel v prosinci 2017 jako nástupce Mikea McNamary a s klubem se dvakrát probojoval do semifinále play off švýcarské ligy.

Po skončení hráčské kariéry vystudoval Törmänen obchodní administrativu. Je ženatý a má dva syny, Aara (19 let) a Henrika (11).

Reklama

Související témata: