Hlavní obsah

Mutu chce místo pokuty za kokain dávat peníze na charitu

FLORENCIE

Rumunský fotbalista Adrian Mutu se stále nesmířil s pokutou 17,2 miliónu eur (téměř 440 miliónů korun), kterou musí zaplatit Chelsea za užívání kokainu. Útočník Fiorentiny se proto chce se svým bývalým klubem dohodnout a dát peníze na charitu.

Článek

"Nemůžu zaplatit takovou částku. Není to otázka vůle, ale spíš pochopení a principu," citovala agentura AP Mutua, který dopis s návrhem poslal vedle Chelsea také disciplinární komisi FIFA a prezidentovi FIFA Seppu Blatterovi.

"Proto chci místo pokuty přispět výraznou částkou na boj s drogami některé florentské charitativní organizaci. Chelsea pak vybere nadaci v Londýně a stejnou věc chci podpořit také doma v Rumunsku," dodal Mutu.

Mezinárodní fotbalová federace FIFA Mutuovi loni nařídila finanční vyrovnání s Chelsea za to, že v roce 2004 v klubu předčasně skončil kvůli užívání kokainu. Rumunský reprezentant, který si v Itálii přijde na 3,5 miliónu eur ročně, poté neuspěl s odvoláním ke sportovní arbitráži CAS. Nyní má týden na to, aby se proti verdiktu arbitráže odvolal ke švýcarskému soudu.

Mutu přišel do Chelsea v roce 2003 z Parmy jako velká posila přibližně za 20 miliónů eur (tehdy asi 600 miliónů korun), ovšem v jejím dresu neodehrál ani celou sezonu. Údajně kvůli osobním problémům začal užívat drogy a disciplinární komise anglické ligy mu za to zastavila činnost na sedm měsíců. Chelsea následně hráče propustila.

Reklama

Související témata: