Hlavní obsah

Hokejisté Curychu zdolali Chicago a získali Victoria Cup

CURYCH

Druhý ročník Victoria Cupu vyhráli hokejisté Curychu Lions, kteří dnes zdolali Chicago Blackhawks 2:1. Favorizovaný tým NHL sice vstřelil první gól, ale domácí hráči díky gólům Patrika Bärtschiho a Lukase Grauwilera skóre otočili. Bärtschi navíc v závěru neproměnil trestné střílení.

Článek

V utkání se představil i český útočník Radek Smoleňák, kterého Chicago těsně před odletem do Evropy získalo z Tampy Bay. Na své nedělní dvougólové představení v přípravném zápase proti Davosu, který americký tým deklasoval 9:2, však nenavázal.

Vítěz Ligy mistrů Curych, který na cestě za triumfem v soutěži vyřadil ve skupině pražskou Slavii, se stal prvním evropským držitelem Victoria Cupu. Před rokem v premiéře zvítězili New York Rangers, kteří v Bernu zdolali Magnitogorsk po velkém obratu 4:3.

Vítězství Curychu bylo velkou satisfakcí pro kouče Seana Simpsona, jehož právě Chicago v roce 1980 draftovalo, ale v NHL si nikdy nezahrál ani nezatrénoval.

Curych Lions - Chicago Blackhawks 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Bärtschi (Monnet, Signoretti), 35. Grauwiler (Bühler) - 7. Barker (Sharp). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Marouelli (Kan.) - Kalivoda (ČR), Nowak (USA). Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 9744.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec