Hlavní obsah

VIDEO: Po zákeřném ataku u mantinelu mladému hokejistovi praskla lebka

NEW YORK

Otřesné zážitky si odnesou diváci z hokejového utkání zámořské juniorské ligy OHL mezi Kitchener Rangers a Erie Otters. Výhra Jezdců 4:0 bude zapomenuta a každému se hlavně vryje do paměti tvrdý nájezd dvacetiletého bitkaře Michaela Liambase na o čtyři roky mladšího Bena Fanelliho. Mladík narazil do mantinelu, praskla mu lebka a nyní bojuje o život.

Foto: David Bebee, ČTK/AP

Lékaři ošetřují hokejistu Kitcheneru Bena Fanelliho.

Článek

Šestnáctiletý Fanelli rozehrával za brankou puk a v tom do něj v plné rychlosti najel protihráč Michael Liambas. Mladíkovo tělo se prudce odrazilo do mantinelu, spadla mu helma a hlava narazila na led. Výsledek? Fraktura lebky, kůstek na obličeji a krvácející řezná rána nad okem!

Těžce zraněný hokejista byl sice při vědomí převezen do nejbližší nemocnice v Grand Riveru, ale tam byl uveden do umělého spánku a letecky transportován do Hamiltonu, kde nyní v kritickém stavu bojuje o život. Duel byl na čtyřicet minut přerušen a Lambias dostal trest do konce utkání.

"Benova rodina je otřesena a prožívá nejhorší chvíle svého života, všichni na ně myslíme," uvedl k incidentu manažer klubu Steve Bienkowski. "Prošli si něčím, co bychom nikomu nepřáli," řekl manažer s tím, že Faneliho matka, která v hledišti těžké zranění svého syna viděla, ihned omdlela. "Jakmile budeme mít více informací o chlapcově stavu, budeme vás informovat," dodal.

Reklama