Hlavní obsah

Karlovy Vary posílí na Spenglerově poháru Pálffy

KARLOVY VARY

Slovenská hvězda Žigmund Pálffy bude na prosincovém Spenglerově poháru hájit barvy Karlových Varů. Vedení extraligového mistra oznámilo dohodu s oporou Skalice po pátečním zápase proti Českým Budějovicím. Za Energii bude v Davosu hrát i reprezentační obránce Zdeněk Kutlák, jenž jinak působí ve švýcarském Ambri-Piotta.

Článek

"Původně jsme chtěli získat tři posily, ale nakonec jsme se domluvili se těmito dvěma hráči," řekl generální manažer Miroslav Vaněk. O možném Pálffyho startu v dresu Karlových Varů se spekulovalo již delší dobu, definitivně byla dohoda uzavřena až ve čtvrtek. "Připojí se k nám 25. prosince ve Švýcarsku," uvedl Vaněk.

Pálffyho angažování podle něj nebude pro klub ani ekonomicky náročné. "Zaplatíme mu jen letenku. Pálffyho čeká turnaj ve Vancouveru a chce si vyzkoušet těžké zápasy na klubové úrovni, které mu na Slovensku chybí," řekl Vaněk. Sedmatřicetiletý útočník, jenž má za sebou 684 zápasů v NHL s bilancí 329 gólů a 384 přihrávek, by v únoru měl startovat v dresu slovenské reprezentace na olympijských hrách.

Západočeši se na Spenglerově poháru představí podruhé za sebou. Od soboty 26. prosince se postupně utkají s týmem Kanady, domácím Davosem, s Mannheimem a s Dinamem Minsk. "Na rozdíl od loňského roku nebudeme experimentovat a brát sebou juniory nebo hráče z první ligy. Chceme uspět a dobře reprezentovat český hokej," prohlásil Vaněk.

Reklama