Hlavní obsah

České sudí bude ve Vancouveru zastupovat jen Blümel jako čárový

CURYCH

Pouze čárový sudí Petr Blümel bude zastupovat české rozhodčí na turnaji hokejistů na únorových olympijských hrách ve Vancouveru. Mezi sedmičku hlavních arbitrů nominovaných Mezinárodní hokejovou federací se nikdo z tuzemska nedostal. Sedmičku hlavních sudí nominovala také NHL. Poprvé v historii pod pěti kruhy budou zápasy ve Vancouveru řídit dva hlavní rozhodčí.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Hokejoví rozhodčí - ilustrační foto

Článek

Blümel se vydá na třetí olympiádu, nechyběl totiž v roce 2002 v Salt Lake City ani o čtyři roky později v Turíně. Čtyřikrát se zúčastnil i mistrovství světa a hned třikrát si zapískal ve finále - v roce 2003 v Helsinkách, o rok později v Praze a letos v Bernu.

Mezi hlavními se na svůj třetí olympijský turnaj chystá Kanaďan Bill McCreary, uznávaný rozhodčí z NHL. Čtyřiapadesátiletý McCreary rozhodoval olympijské finále při triumfu českých hokejistů v roce 1998 v Naganu, kde Češi porazili Rusko 1:0. O čtyři roky později v Salt Lake City řídil i boj o zlato mezi Kanadou a USA (5:2). Na třetí olympiádu se vydají také Dennis LaRue z USA a Švýcar Danny Kurmann.

Na ženském turnaji ve Vancouveru bude mít Česko také zastoupení mezi čárovými rozhodčími díky Zuzaně Arazimové.

Nominace rozhodčích na turnaj hokejistů na olympijských hrách ve Vancouveru (16. - 28. února):
Hlavní: Paul Devorski, Marc Joannette, Bill McCreary, Dan O'Halloran, Brad Watson (všichni Kan./NHL), Dennis LaRue, Chris Rooney (oba USA/NHL), Vjačeslav Bulanov (Rus.), Danny Kurmann, Brent Reiber (oba Švýc.), Peter Ország (SR), Guy Pellerin (Kan.), Jyri Rönn (Fin.), Marcus Vinnerborg (Švéd.).
Čároví rozhodčí: Shane Heyer, Jean Morin, Jay Sharres (všichni Kan./NHL), Brian Murphy, Thor Nelson, Tim Nowak (všichni USA/NHL), Petr Blümel (ČR), Peter Feola (USA), Stefan Fonselius (Fin.), Andrej Kiča (Ukr.), Sylvain Losier (Kan.), Milan Novák (SR), Jurij Oskirko (Rus.), Felix Winnekens (Něm.).

Reklama