Hlavní obsah

Hokejista Ščurko obviněný z vraždy bude čekat na soud ve vazbě

KOŠICE

Proces s bývalým košickým hokejistou Ladislavem Ščurkem obviněným z vraždy rozhodčího začne 10. března příštího roku. Košický okresní soud ve středu přijal obžalobu třiadvacetiletého hráče a odmítl jeho žádost o propuštění z vazby. Ščurkovi hrozí 15 až 20 let vězení.

Článek

Hokejista se k vraždě během vyšetřování přiznal a před soudem dnes požádal o uzavření dohody o vině a trestu, což by mu umožnilo dostat mírnější trest. Podle prokuratury však nebyly splněny podmínky pro takovou dohodu.

Obhajoba tvrdí, že k usmrcení sudího Marka Liptaje došlo z nedbalosti. Podle obžaloby Šcurko zavraždil popradského rozhodčího na začátku minulého roku na odpočívadle nedaleko Košic čtrnácti bodnými ranami do hrudi a do zad. Tělo pak naložil do auta a odvezl do lesa. Mrtvola byla náhodně objevena loni v prosinci. Hokejistu, který letos získal s Košicemi mistrovský titul, policie zadržela v dubnu krátce po skončení finálové série.

"Vazba není nutná. Chci se účastnit jednání před soudem a jsem ochotný to písemně slíbit," uvedl Ščurko před soudem, který jeho žádost zamítl. Jednání se zúčastnilo i několik fanoušků košického klubu.

Podle vyšetřování mohlo být motivem vraždy údajné dlouhodobé psychické a citové vydírání. Liptaj prý mohl Ščurka vydírat informacemi o jeho milenkách, které chtěl vyzradit jeho přítelkyni, nebo kvůli dluhům.

Reklama

Související témata: