Hlavní obsah

Chelios podepsal nový kontrakt s Chicagem Wolves v AHL

Americký hokejový obránce Chris Chelios smluvně prodloužil své působení v týmu nižší zámořské AHL Chicago Wolves, který je farmou Atlanty Thrashers. Zkušený zadák, který koncem ledna oslaví již 48. narozeniny, podepsal v neděli nový profesionální kontrakt o zkoušce. Původní mu již končil, ale klub projevil okamžitě zájem o jeho další služby.

Foto: www.chicagowolves.com

Chris Chelios na tréninku Chicaga Wolves

Článek

Chelios má na kontě 25 sezón v prestižní NHL a v týmu Wolves si vede výborně. V dosud odehraných 22 zápasech si připsal 14 bodů za čtyři branky a 10 asistencí, což z něho dělá nejproduktivnějšího zadáka týmu. S 10 kladnými body za účast na ledě při vstřelených a obdržených gólech je v týmové statistice druhý. V polovině listopadu zvažoval i proto jeho angažování Phoenix, který trápila rozsáhlá marodka.

Rodák z Chicaga Chelios nastartoval svou kariéru v NHL ve slavném Montrealu, ale v Chicagu odehrál za tamní Blackhawks devět sezón, než se v ročníku 1998/99 přesunul v závěru základní části k Red Wings. S Detroitem posléze dobyl dvakrát Stanley Cup, což se mu jednou podařilo již s Montrealem. Třikrát vyhrál Norrisovu trofej určenou nejlepšímu obránci.

Reklama

Související témata: