Hlavní obsah

V nominaci Švýcarska na OH nechybí bek Streit, z NHL je i Hiller

BERN

Dva hráče působící aktuálně v NHL má v třiadvacetičlenné předběžné nominaci na únorové olympijské hry ve Vancouveru trenér hokejistů Švýcarska Ralph Krueger. Bek Mark Streit je hvězdou New York Islanders, gólman Jonas Hiller soupeří o post jedničky v Anaheimu s Jeanem-Sebastienem Giguerem.

Článek

V zámoří působí ještě další tři hráči. Útočník Andres Ambühl nastupuje na farmě New Yorku Rangers v Hartfordu v nižší AHL, stejnou soutěž hraje za Hamilton v záložním týmu Montrealu obránce Yannick Weber a další zadák Luca Sbisa, který patří v NHL Philadelphii, působí v juniorské WHL v Lethbridge.

Zkušenosti z NHL má i gólman Martin Gerber, který je nyní hráčem Atlantu Mytišči, ale je aktuálně zraněný. Sedmým krajánkem je zadák Severin Blindenbacher ze švédského Färjestadu, ostatní nominovaní působí ve švýcarské nejvyšší soutěži.

V třiadvacetičlenném kádru ale není žádný hráč úřadujícího mistra Davosu, nedostalo se ani na Kanaďany se švýcarským pasem Ryana Gardnera z Curychu či Paula DiPietra z Zugu. Představí se naopak jiný útočník pocházející z kolébky hokeje Hnat Domenichelli z Lugana.

Krueger zveřejnil i další devět hráčů, z kterých bude vybírat v případě změny. Jsou to gólman Ronnie Rüeger s bekem Félicienem Du Boisem z Klotenu, další zadák Philippe Furrer z Bernu a útočníci Gardner, Peter Guggisberg z Davosu, Romano Lemm z Lugana, Emanuel Peter z Bielu, Paul Savary z Ženevy a Thomas Ziegler z Bernu.

Švýcaři se v základní skupině A utkají se Spojenými státy americkými, Kanadou a Norskem.

Nominace Švýcarska na olympijské hry ve Vancouveru:
Brankáři: Martin Gerber (Atlant Mytišči/KHL), Jonas Hiller (Anaheim/NHL), Tobias Stephan (Ženeva),
obránci: Goran Bezina (Ženeva), Rafael Diaz (Zug), Roman Josi (Bern), Mathias Seger (Curych), Severin Blindenbacher (Färjestad/Švéd.), Luca Sbisa (Lethbridge/WHL), Mark Streit (New York Islanders/NHL), Yannick Weber (Hamilton/AHL),
útočníci: Hnat Domenichelli, Kevin Romy, Raffaele Sannitz (všichni Lugano), Martin Plüss, Ivo Rüthemann (oba Bern), Sandy Jeannin, Julien Sprunger (oba Fribourg), Thomas Déruns (Ženeva), Thibaut Monnet (Curych), Thierry Paterlini (Rapperswil-Jona), Roman Wick (Kloten), Andres Ambühl (Hartford/AHL).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec