Hlavní obsah

"Co tam dělá Drury?" komentuje olympijskou nominaci bývalá hvězda USA Roenick

NEW YORK

Po zveřejnění olympijských nominací týmů, které se ve Vancouveru zúčastní hokejového turnaje mužů, se v některých zemích ozývaly hlasy, proč se ve výběru objevil ten a nedostal šanci onen. V kanadské reprezentaci například nezbylo místo na hvězdy jako Vincent Lecavalier a Martin St. Louis. Dohady se vyrojily také u americké nominace, výběr některých hráčů zkritizoval bývalý reprezentant USA Jeremy Roenick.

Článek

"Nic proti tomu klukovi nemám, má skvělou kariéru... Ale jméno Chris Drury na soupisce mě vážně zmátlo," prohlásil v rozhovoru pro jedno torontské rádio Jeremy Roenick, jenž reprezentoval USA na olympijských hrách v Naganu 1998 i o čtyři roky později v Salt Lake City.

"Já vím, že je to dobrý hráč a navíc je v klubu kapitánem, ale nemyslím si, že by byl pro národní tým víc prospěšný než třeba Gomez nebo T.J.Oshie. Speciálně Oshie by do týmu přinesl hodně energie a mezinárodní hokej by mu seděl. Takže opravdu nechápu, proč tihle dva hráči v týmu nejsou," vyjádřil své rozpaky Roenick, jenž má doma stříbrnou olympijskou medaili ze Salt Lake City 2002.

Tam se mimochodem potkal s Drurym v jednom týmu, současný útočník New York Rangers pak hrál i na poslední olympiádě v Turíně. A to je podle Roenicka asi ten důvod, proč generální manažer USA Brian Burke vsadil na Druryho znovu.

Měli vzít Modana a Andersona

"Potřeboval někoho, kdo už na olympiádě hrál a zažil na mezinárodním turnaji úspěch. Někoho, kdo dokáže být kapitánem a srovnat kluky z mladší generace. V tom případě měl ale podle mne vzít Mika Modana. Pořád by dokázal hrát na mezinárodní úrovni a je to další překvapení, že v nominaci není," diví se Roenick, že ještě nedostal příležitost devětatřicetiletý centr Dallasu.

Roenick, jenž je přitom jen o pár měsíců starší, ukončil kariéru už loni v srpnu. Přesto by nad volbou Modana neváhal. A na olympiádu by také určitě vzal brankáře Craiga Andersona z Colorada. "Nevím, proč není v nominaci. Vždyť chtěli hráče s nejlepší výkonností a Anderson vytáhl Colorado na špici ligy," tvrdí.

Obrana není špatná

Spokojen je naproti tomu s defenzívou. "V obraně máme hráče jako Komisarek, Rafalski, a Johnson a ti představují opravdovou kvalitu," pochvaloval si, ale přesto našel i tady nějaké nedostatky. "Jen budeme muset zapracovat na větším důrazu  před brankou. Kanaďané nám tam nedarují ani kousek prostoru," upozorňuje.

Jeremy Roenick odehrál v dresech Chicaga, Phoenixu, Philadelphie, Los Angeles a San Jose přes 1500 zápasů v NHL a je jedním ze čtyř amerických hokejistů, kteří dokázali ve slavné soutěži nastřílet alespoň 500 branek. Kromě dvou olympiád reprezentoval USA i na MS 1991, Kanadském poháru ve stejném roce, a Světovém poháru 2004. Kariéru bývalý centr ukončil loni, v současnosti pracuje pro Los Angeles Kings, za které odehrál sezónu 2005/06.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články