Hlavní obsah

VIDEO: V zápase hokejového dorostu Slováci fyzicky napadli český tým

PRAHA

Otřesnou zkušenost mají za sebou malí hokejisté a funkcionáři týmu Hockey Talent Academy (HTA) po prosincové účasti na turnaji v Pelhřimově. Během utkání dvanáctiletých a mladších hráčů se slovenským týmem HŠ Svišť Bratislava totiž realizační tým českého klubu fyzicky napadli funkcionáři a rodiče hráčů ze soupeřova celku. Inzultaci dokonce neunikl ani rozhodčí zápasu!

Foto: www.hockeytalent.cz

Trenéři Hockey Talent Academy se svými svěřenci

Článek

Bylo těsně po Vánocích a měla panovat uvolněná pohodová nálada. Na zimním stadionu v Pelhřimově, kde se odehrával turnaj O pohár hejtmana kraje Vysočina tomu bylo však úplně naopak. Místo zábavy si děti věkem patřící ještě na základní školu, odnesli nepříjemnou životní zkušenost.

Ve třetí třetině vedl tým HTA nad výběrem z Bratislavy 5:2, když po nevinném střetu u zadního mantinelu zůstal na ledě ležet jeden ze slovenských hráčů. K ležícímu klučinovi se vypravili spoluhráči i lidé z týmu oblečení jen v civilu. Ovšem místo toho, aby mu pomohli na nohy, začali vulgárně nadávat protihráčům i rozhodčímu, muž v béžové bundě dokonce prudce uhodil sudího do tváře.

V roli mstitele pak pokračoval i vedoucí HŠ Svišť Bratislava pan Růžička, jenž se vydal ke střídačce českého týmu a za neustálého nadávání napadl dva trenéry týmu. Vše je zaznamenáno na videu. A to ještě nebyl zaznamenán další incident, kdy prý podnapilý divák řval na jednoho z českých kluků, že "si ho najdou a zabijou ho"!, přičemž ho za pohledu majitelky slovenského oddílu začal řezat hokejkou....

"Divím se, že jsme nezavolali 158. S takovýmto incidentem jsem se nikdy nesetkal," píše na stránkách www.hockeytalent.cz šéftrenér HTA Jaromír Pytlík. Jeho tým sice na turnaji vyhrál všechny zápasy a měl hrát semifinále, ale vzhledem ke zmiňovanému incidentu se rozhodl z turnaje odstoupit.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko