Hlavní obsah

Slováci soupeře o všechno neřeší, kouč Filc by bral nejradši Mexiko

PRAHA

Podle očekávání si slovenští hokejisté jednoznačně poradili ve svém závěrečném utkání základní skupiny na olympiádě s Lotyšskem. Nejhorší tým turnaje roznesli jednoznačně 6:0 a nyní budou v očekávání, jakého soupeře dostanou v další fázi při boji o postup do čtvrtfinále. Podle dosavadního vývoje mohou v osmifinále narazit na Německo nebo Norsko. Záleží na tom, jak dopadne souboj Čechů s Ruskem.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Hokejisté Slovenska

Článek

A koho by si nejraději vybral trenér slovenského výběru Ján Filc?  "Bral bych Mexiko, ale to na olympiádě není," citovala jej slovenská agentura SITA. "Z těch, kteří jsou ve Vancouveru, je to úplně jedno, protože je to neuvěřitelně vyrovnaný turnaj. Některé výsledky jsou jednoznačné, ale v dalších zápasech to může být úplně jinak," dodal.

"Každý soupeř může být nebezpečný. Vždyť Norové naposledy potrápili Švýcary, kteří přitom v předchozím zápase sebrali bod Kanadě.  Bez ohledu na to, koho nám štěstěna přinese za dalšího soupeře, musíme být připraveni a udělat v zápase maximum," tvrdí Filc, jenž proti Lotyšům poprvé do sestavy zařadil útočníka Miroslava Šatana a obránce Ivana Baranku.

"Až následující souboje rozhodnou o našem úspěchu či neúspěchu. Body jsou sice důležité, ale turnaj začíná až nyní. Doteď to bylo všechno o tom, abysme se hlavně sehráli. Teď to bude i o psychice a mentální připravenosti," řekl serveru hokej.sk útočník Michal Handzuš.

Slováci mají nyní volno do úterka, kdy se začnou hrát osmifinálové duely. "Uděláme si dobrovolný výlet do okolí, pravděpodobně navštívíme středisko  Cypress Mountain, kde se v neděli jedou zajímavé závody. Uvažovali jsme i o Whistleru, ale jediným směrem je to cesta na 2,5 hodiny, což by hráčům moc neprospělo," nastínil další program slovenské reprezentace Filc.

Celková tabulka po aktuálně odehraných zápasech:
1.Finsko210:16
2.USA29:26
3.Česko28:36
4.Švédsko26:26
5.Kanada211:25
6.Slovensko39:45
7.Rusko29:44
8.Švýcarsko38:103
9.Bělorusko38:123
10.Norsko35:191
11.Německo33:120
12.Lotyšsko34:180
Pozn.: tučně jsou označeni lídři základních skupin. Při současném postavení by český tým postoupil rovnou do čtvrtfinále, ve kterém by měl za soupeře vítěze zápasu mezi Slovenskem a Německem.
Dvojice pro osmifinále:
E15. - Lotyšsko
E26. - Německo
E37. - Norsko
E4Švýcarsko - Bělorusko
Dvojice pro čtvrtfinále:
...1. - Švýcarsko/Bělorusko
...2. - 7./Norsko
...3. - 6./Německo
...4.  - 5./Lotyšsko

Reklama

Související témata: