Hlavní obsah

Trenér Filc možná předčasně skončí a na MS povede Slováky Kanaďan

BRATISLAVA

I přes úspěchy, které stojí za prací trenéra Jána Filce na lavičce slovenských hokejistů, je podle pondělního vydání deníku Šport možné, že Filc u týmu předčasně skončí. Na mistrovství světa v Německu už by prý mohl reprezentační výběr země mistrů světa z roku 2002 vést kanadský trenér, o jehož jménu se však pouze spekuluje.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér slovenských hokejistů Ján Filc

Článek

Sedmapadesátiletý Filc přitom dovedl slovenské hokejisty k historicky největším úspěchům; titulu mistrů světa i čtvrté příčce na olympiádě ve Vancouveru, což bylo nejlepší umístění Slovenska na hrách. Uznávaný odborník má navíc se Slovenským hokejovým svazem smlouvu, která platí do 30. června.

"Otvírat tuto otázku v těchto chvílích je předčasné. Teprve nejbližší dny ukážou, co bude dále," řekl Filc po duelu o třetí příčku, v němž Slovensko ve Vancouveru podlehlo Finsku 3:5. Podle zdroje deníku Šport však vedení slovenského hokeje již skrze bývalého českého útočníka Václava Nedomanského, jenž žije v Kanadě, navázalo kontakt s jedním z kanadských trenérů.

Šport připomíná vzájemné kontakty s kanadskými kouči z minulosti, jmenovitě však zmiňuje pouze zájem Andyho Murrayho, bývalého kouče Los Angeles a St. Louis v NHL. Osmapadesátiletý Murray je momentálně volný, na začátku roku byl ze služeb St. Louis propuštěn. Za svou kariéru však na klubové úrovni vedl například Pavola Demitru, Ladislava Nagye či Michala Handzuše.

Řešení celé situace však nelze předpokládat před 9. březnem, na kdy má Filc naplánovaný návrat z dějiště her ve Vancouveru.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko