Hlavní obsah

Slovenské hokejisty by prý mohl trénovat Říha

BRATISLAVA

Český kouč Miloš Říha ze Spartaku Moskva patří podle listu Šport mezi kandidáty na nového trenéra slovenské hokejové reprezentace. Dalšími adepty jsou Kanaďané Andy Murray a Glen Hanlon. Slováci hledají nástupce úspěšného Jána Filce, který dovedl národní tým na olympijských hrách ve Vancouveru k historickému úspěchu v podobě čtvrtého místa.

Foto: www.khl.ru

Trenér hokejistů Spartaku Moskva Miloš Říha

Článek

Kouč slovenských mistrů světa z roku 2002 má smlouvu do konce června, takže by měl absolvovat i světový šampionát v Německu, ale je prý možné, že ve funkci předčasně skončí.

Pro jednapadesátiletého Říhu by mohly hovořit velké zkušenosti se slovenským hokejem. Někdejší trenér Zlína, Pardubic, Karlových Varů a Sparty vyhrál se Slovanem Bratislava extraligový titul v letech 2002 a 2005. Ve Spartaku Moskva, kde trénuje už přes dva roky, vede i pět slovenských hráčů Branka Radivojeviče, Štefana Ružičku, Martina Cibáka, Ivana Baranku a Jaroslava Obšuta.

Největší šance vystřídat Filce u mužstva má však podle Športu Murray, kterému prý vedení slovenského hokeje nabídlo post prostřednictvím bývalého českého útočníka Václava Nedomanského, jenž žije v Kanadě.

Murray, jenž ve středu oslaví 59. narozeniny, je momentálně bez angažmá. V minulosti vedl v NHL Los Angeles a St. Louis, v Evropě koučoval krátce švýcarské Lugano. S kanadskou reprezentací triumfoval na světových šampionátech v letech 1997, 2003 a 2007.

Hanlon trénoval do loňského podzimu běloruskou reprezentaci a také účastníka KHL Dinamo Minsk. Nyní pracuje někdejší trenér Washingtonu jako skaut pro Vancouver.

Reklama

Související témata: