Hlavní obsah

Říha: Když mě Spartak pustí, slovenské hokejisty bych trénoval

MOSKVA

Český trenér Miloš Říha připustil, že když svolí jeho současný zaměstnavatel Spartak Moskva, mohl by se stát koučem slovenské hokejové reprezentace. Říha však zároveň serveru Gazeta.ru řekl, že ho dosud nikdo ze slovenského svazu s touto nabídkou neoslovil.

Foto: www.khl.ru

Miloš Říha na střídačce Spartaku Moskva

Článek

Slováci hledají nástupce úspěšného Jána Filce, který dovedl národní tým na olympijských hrách ve Vancouveru k historickému úspěchu v podobě čtvrté příčky. Přestože Filc má smlouvu do konce června, je prý možné, že skončí předčasně. A Říha patří podle deníku Šport vedle Kanaďanů Andyho Murrayho a Glena Hanlona k hlavním kandidátům na uvolněný post.

"Psali o tom pouze novináři. Mě osobně ohledně této záležitosti nikdo ze slovenského svazu nekontaktoval. Pokud by tam byla taková možnost, v prvé řadě bych se musel dohodnout s klubem, protože mám stále platný kontrakt se Spartakem," uvedl Říha. Změně by se prý nebránil. "Pokud by klub souhlasil, měl bych samozřejmě zájem. Každý trenér se chce posunout směrem vpřed," dodal Říha.

Hlavním kandidátem je sice podle Športu Murray, pro jednapadesátiletého Říhu ale hovoří velké zkušenosti se slovenským hokejem. Někdejší trenér Zlína, Pardubic, Karlových Varů a Sparty vyhrál se Slovanem Bratislava extraligový titul v letech 2002 a 2005. Ve Spartaku Moskva, kde trénuje už přes dva roky, vede i pět slovenských hráčů Branka Radivojeviče, Štefana Ružičku, Martina Cibáka, Ivana Baranku a Jaroslava Obšuta.

Reklama

Související témata: